recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #235. ‘Iglo roerbaksensatie’ pasta met spinazie, kipfilet en Boursin.

Iglo heeft nog een kant en klare maaltijd in hun diepvriesassortiment, namelijk een pasta met spinazie, kip en Boursin. Nou moet ik wel even vermelden dat ik in dit recept geen Boursin heb gebruikt maar zelf een soort kruidenboter heb gemaakt. Zo kun je hem eventueel zoutarm eten en weet je precies wát je eet!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 300 gram penne pasta
  • 400 gram verse spinazie
  • Halve prei, in ringen
  • 300 gram kipfilet, in blokjes
  • 300 gram zuivelspread (light)
  • 100 gram gerookte spekreepjes (weglaten bij zoutarm dieet)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden of geperst
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels gedroogde bieslook
  • Handje geraspte kaas
  • 40 gram pijnboompitten
  • 2 theelepels peterselie
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak de spekjes uit in een koekenpan zonder boter. Rooster de pijnboompitjes in een koekenpan zonder boter.

Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de blokjes kipfilet rondom bruin. Voeg de spinazie en de prei toe en roerbak een paar minuten mee.

Voeg de knoflook en de kruiden toe, gevolgd door de zuivelspread. Verhit het geheel een paar minuten. Voeg op het laatst de geraspte kaas, spekjes en pijnboompitjes toe en verwarm nog een minuut.

Meng de pasta met de saus en serveer er eventueel een frisse salade bij. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Hoi, ik ben groot fan je recepten zonder pakjes. Zojuist zag ik dit nieuwe recept op je site staan. Ik dacht, he, die ken ik. Toevallig had ik voor vanavond weer dit recept uitegzocht: https://www.lifesabout.nl/gerechten-zonder-pakjes-en-zakjes-iglo-roerbaksensatie-pasta-kipfilet-spinazie-en-boursin/ Die hebben we al vaker gegeten en bevalt goed. Heb je nu een nieuwe verbeterde versie van dit recpet gemaakt,? Ik zie namelijk iets ander ingredienten staan. Beantwoorden
    • Scherp van je! En het klopt, het zijn bijna identieke recepten. Ik heb hem alleen iets aangepast zodat hij voor mensen met een zoutarm dieet of lactosevrij dieet ook te maken is. En tevens komt deze versie in het Ebook te staan! Beantwoorden
  • Wij eten die van Iglo regelmatig (ik vind ze écht lekker). Maar die van jou ga ik uiteraard snel proberen! Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Italiaans gehaktbrood met pesto en Parmezaanse kaas.

Ik maakte afgelopen week een heerlijk gehaktbrood (voor het eerst overigens!) en deze viel erg goed in de smaak. Je...

Sluiten