recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #234. Streetfood Thaise Penang curry (Conimex)

De derde in de reeks ‘Conimex streetfood’ is de Thaise Penang curry. Een milde curry met een kruidige mix, malse kip en veel verse groenten. Zelf maken is heel makkelijk, leuk en scheelt je weer een berg zout en suiker.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rijst
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • Sap van een halve limoen of citroen
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 200 gram sugarsnaps
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • Halve theelepel chilipeper
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 2 theelepels citroengraspoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel koriander
  • Halve theelepel kruidnagel
  • 1 theelepel kurkuma
  • Peper, zout
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 1 eetlepel bloem
  • Scheutje koud water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui en de knoflook toe en bak mee tot deze glazig zijn.

Voeg alle kruiden toe aan de kip, gevolgd door de paprika, limoen- of citroensap en sugarsnaps. Roer om en voeg de kokosmelk toe. Verhit het geheel tot de saus kookt en laat hem 5 minuten zachtjes koken.

Meng de bloem met het koude water, roer tot een papje en voeg dit toe aan de saus. Breng opnieuw aan de kook tot de gewenste dikte is ontstaan.

Serveer de curry met de rijst, een partje limoen of citroen en een handje pinda’s. Dit gerecht is ook ideaal om mee te nemen voor onderweg of voor op je werk. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #233. Pittige Twentse kipsalade (Johma)

We gaan nog even verder met de salades van Johma. Het zijn er tenslotte behoorlijk wat en wat Johma je...

Sluiten