Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #232. Kebab Bombay (Conimex)

Er dwarrelt nog een vage foto op Google van de verpakking van kebab Bombay. Geen lijst met ingrediënten, geen duidelijke foto’s….Toch is het gelukt om de kebab Bombay lekker te maken, inclusief een heerlijke raita-komkommersaus.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 gram lamsgehakt of kipgehakt
  • 2 eetlepels Garam Masala (Ik gebruik die van Jonnie Boer)
  • 1 ei
  • Handje paneermeel
  • 300 gram rijst
  • Half bouillonblokje (ik gebruik de zoutarme)
  • Handje verse koriander
  • 1 komkommer, geraspt
  • 200 ml magere kwark of Griekse yoghurt
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking met het halve bouillonblokje. Giet af.

Meng het gehakt met de Garam Masala, ei en paneermeel en maak er balletjes of rolletjes van. Braad het gehakt in wat boter of olie rondom bruin en gaar.

Meng de kwark met de geraspte komkommer, uipoeder, knoflookpoeder, komijnzaad, peper en zout.

Meng de verse koriander door de rijst. Indien je niet van koriander houdt, kun je dit ook prima weglaten.

Serveer het gehakt met de rijst en de raita komkommersaus. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 230 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Het onnavolgbare van die Kebab Bombay van Conimex was nu juist het garam massala-mengsel. Sinds het product jammerlijk verdween, heb ik getracht een volwaardige vervanging van die mix te vinden, maar dat is nooit gelukt. Die van Jonnie Boer komt in de buurt, maar het mengsel dat in de Conimex-doos zat, is wat mij betreft ongeslagen. Maar ja... uit de schappen. Beantwoorden
    • Helaas kun je nooit helemaal dezelfde smaak krijgen, aangezien er ook een hoop kunstmatige smaakstoffen zijn toegevoegd aan dit pakje. Beantwoorden

Write a comment