recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #230. Streetfood Thaise pad thai (Conimex)

Na de saté ajam is de pad thai aan de beurt. Ook een van de drie smaken ‘streetfood’ van Conimex. En misschien nog wel lachwekkender dan de saté ajam. Met 1 portie heb je al 60% van je zout binnen. En weet je waar je voor betaald? Een zakje noedels, wat kruiden en een zakje noten. De rest moet je er nog bij halen. Gelukkig maak je deze pad thai heel makkelijk zelf. Ook ideaal om onderweg mee te nemen of ergens anders te eten!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 250 gram (rijst)noedels
  • 300 gram kipfilet (in blokjes) of garnalen
  • 150 gram tauge
  • 3 lenteuitjes, gesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eieren
  • 4 theelepels tamarinepasta
  • 1 theelepel honing
  • 100 gram ongezouten pinda’s
  • 2 handjes verse koriander
  • 1 limoen, in kwarten gesneden
  • Peper of zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Bak van de twee eieren een omelet en snijd deze in reepjes.

Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en bak de kip of de garnalen rondom bruin. Voeg de knoflook, lenteuitjes en de tauge toe en schep om. Kruid het met de kurkuma, peper en zout. Voeg de sojasaus en de honing toe en schep om. Voeg als laatste de tamarindepasta toe, verhit het geheel kort en voeg de woknoedels toe. Meng op laag vuur het mengsel met de noedels.

Serveer de pad thai met verse koriander, limoen, de omeletreepjes en een handje ongezouten pinda’s. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 220 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Ziet er heerlijk uit !
    Zojuist boodschappen zojuist boodschappen gedaan gaan we vanavond uit proberen 😉✌🏻

    Beantwoorden
    • Ben benieuwd! Eet smakelijk alvast!

      Beantwoorden
  • Er staat niet vermeld wanneer de knoflook erbij moet dus ik gok samen met de uitjes.

    Beantwoorden
    • Klopt! Ik pas het gelijk even aan dank je wel!

      Beantwoorden
  • Heerlijk gerecht, al vind ik de Kantonese kip woknoedels toch lekkerder. Ik zou zelf er niet voor kiezen om er verse koriander bij te serveren, omdat dit een nogal overheersende en sterke smaak heeft, waar je van moet houden. Ik denk niet dat er heel veel mensen zijn die hiervan houden. Voor de rest super recept!

    Beantwoorden

Write a comment