recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #226. Pastasaus Carbonara (Bertolli)

Naast de romige tomatensaus is ook de carbonara van Bertolli populair.Niet zoals carbonara echt hoort te zijn (meteen een kleine disclaimer) maar wel heel erg lekker.
De romige kaassaus met spekjes en Italiaanse kaas leent zich perfect voor een heerlijk bordje pasta.
Wanneer je hem zelf maakt eet je een stuk bewuster en gezonder dan wanneer je een stazak van Bertolli opentrekt. Waar onder andere rookaroma in zit, 0,8% kaas en veel verdikkingsmiddelen. Let wel op: dit recept is niet zoutbeperkt. Wil je de carbonara minder zout maken, vervang dan de spekjes door hamblokjes of kipreepjes.

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 ml kookroom
  • 100 gram spekreepjes
  • 100 gram geraspte Grana Padano (Italiaanse kaas)
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 200 gram champignons, in plakjes
  • Halve theelepel kurkuma
  • 1 theelepel bieslook
  • 1 theelepel peterselie
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel bloem
  • Scheutje water

Wat ga je doen?

Verhit een hapjespan en bak de spekjes uit zonder boter of olie. Giet het teveel aan vet af.

Voeg de ui en de knoflook toe gevolgd door de kruiden: kurkuma, bieslook, peterselie en peper. Voeg ook de plakjes champignons toe.

Bak de champignons kort en giet de kookroom erbij. Voeg de Grana Padano toe en breng de saus aan de kook.

Laat de saus een paar minuten doorkoken. Indien je de saus te dun vindt, maak dan een papje van bloem en water en voeg dit toe aan de saus. Breng weer aan de kook en roer door tot de gewenste dikte.

Serveer de pastasaus met pasta naar keuze en een lekkere frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 220 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

  • Ja, nee, sorry, afgekeurd. Zodra er room aan te pas komt, kun je het al geen carbonara meer noemen.

    Beantwoorden
    • Dan maak je het niet. Het is niet verplicht 😏

      Beantwoorden
  • Deze ga ik zeker een keer proberen ziet er lekker uit. Ik ben ook niet zo dol op pakjes vorige week nog macaroni gemaakt zonder een pakje aan toe te voegen. Het smaakte veel beter 🙂

    Beantwoorden
  • Ik heb ‘m vandaag al gemaakt hoor (die room vind ik juist lekker, maakt mij niet uit hoor.. bovendien: what’s in a name, Carbonara Sjmarbonara?).
    Het was heerlijk en bovenal: mákkelijk (wat voor mij belangrijk is want slechte kok hier).

    Beantwoorden
    • Hey wat leuk thanks!

      Beantwoorden
  • Ik heb hem vorige week gemaakt, smaakte heerlijk niks aan toe te voegen perfect zo!!

    Beantwoorden
    • Oh wat goed dank je wel!

      Beantwoorden
  • Yes! Thanks! Nu kan ik m lactosevrij maken en dus wél eten😊

    Beantwoorden

Write a comment