Kerrie….een smaak welke ik nooit zat zal worden. Kerrie met kip, kerrie met vis…of kerrie over groenten. Het kan gewoon altijd! Conimex heeft een handig zakje poeder om kerriesaus te maken. Maar kom op…zo moeilijk is het niet!
Wat heb je nodig voor 250 ml saus?
- 250 ml kookroom
- 1 ui, fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 eetlepels kerrie
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel komijn
- Halve theelepel kardemon
- Halve theelepel cayennepeper
- 1 theelepel uienpoeder
- Peper, zout
- Klein beetje boter of olie
- 1 eetlepel bloem
- Scheutje koud water
Wat ga je doen?
Verhit in een pannetje op laag vuur de boter met de kerrie, de knoflook en de ui. Kruid de ui en knoflook met de kurkuma, kardemon, cayennepeper, uienpoeder, peper en zout. Bak de ui en de knoflook glazig.
Voeg de kookroom toe en breng deze al roerend aan de kook. Voeg een theelepel honing toe en roer door. Breng eventueel verder op smaak met wat peper en/of zout.
Los de bloem op met een scheutje water en roer tot een papje. Voeg wat van het bloempapje toe aan de saus en roer door tot de gewenste dikte. Eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 220 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Hallo Geertje,
Allereerst wil ik je bedanken voor de ontzettend lekkere en makkelijk te bereiden recepten.
Echt alles smaakt ontzettend lekker.
Maar nu wil ik graag de Engelse Ossenstaartsoep een keertje maken en op de een of andere manier kan ik dit recept niet openen.[
Groetjes, Lisette.
Hoi Geertje!
Vanavond dit recept gebruikt voor kip kerrie met champignon en taugé. Het was heerlijk (zoals altijd!)
Groetjes Yolentha
Wat leuk om te horen dank je wel!