Er dwarrelt enkel nog een vage afbeelding rond op Google van de Portugese Fornello. Een Wereld (oven)gerecht met kip, ei, rijst en tomaat. Jaren geleden werd hij uit het assortiment gehaald van Knorr en als je diverse fora bekijkt wordt duidelijk dat de Fornello geliefd was bij de Nederlanders! Het was even puzzelen, maar hierbij het recept van de Fornello, maar dan zonder Knorr!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 300 gram rijst
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 250 gram cherrytomaatjes (gehalveerd)
- 1 rode paprika, in blokjes
- 3 eieren
- 100 ml melk
- 1 rode ui, gesnipperd
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels gerookt paprikapoeder
- 1 theelepel tijm
- 1 theelepel oregano
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Peper, zout naar smaak
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een hapjespan en bak de kip rondom bruin. Voeg de knoflook en de ui toe en bak deze glazig.
Voeg de paprika en de helft van de cherrytomaatjes toe en kruid het mengsel met de peterselie, tijm, gerookt paprikapoeder, peper en zout.
Meng de rijst met de kip en de groenten en verhit het geheel nog even kort.
Meng in een schaaltje de eieren met de melk, oregano en uienpoeder en kluts door elkaar.
Vul een ovenschaal met het kip-rijst mengsel en giet de geklutste eieren erover. Leg de andere helft van de cherrytomaatjes bovenop.
Bak de ovenschotel af in 25 minuten. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 220 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (16)
Yes!! Die vond ik altijd erg lekker en ik heb het inderdaad ook nog vaak gegoogled maar nooit gevonden. Ik maakte hem altijd met tonijn!
Moet je met Portugese Fornello de rijst en het kip mengsel met groente etc door elkaar roeren en dan in de ovenschaal?
Groetjes Lucie
Klopt!
Gisteren klaargemaakt. Zat geen smaak aan. Heb me helemaal aan het recept gehouden. Maak best veel recepten uit je recepten index en wat me opvalt is dat ze of heel flauw zijn of ontzettend pittig.
Dan ben je een van de weinigen die de recepten niet lekker vindt. Het is ook maar net wat je gewend bent. Wij zijn al jaren weinig zout gewend en eten best pittig. Het voordeel van deze recepten is is dat je ze zelf op smaak kunt brengen naar wens. Dus als je geen pittig eten bent gewend laat je de cayennepeper weg. En als je veel zout bent gewend doe je er wat meer zout bij. Vergeet niet dat bijna al mijn recepten ook geschikt zijn voor mensen met een zoutbeperking
[…] nog genoeg mensen op alle lekkere recepten. Ik zette afgelopen week onder andere het recept voor de Portugese Fornello online, een ‘pakje’ van Knorr dat al heel lang uit het assortiment […]
Zojuist het recept gemaakt, en ook wij vinden er weinig smaak aan zitten.
Ook ons valt het op dat bij veel recepten die we van jou maken weinig smaak zit.. Ondanks alle kruiden..
En wij zijn echt geen pittig eten gewend, of eten met veel zout.
Dan voeg je zelf nog meer kruiden toe of ga je opzoek naar een andere website, genoeg mensen die wel blij zijn met de recepten!
Wauw .. Kan je niet tegen kritiek ?..
Wellicht juist handig en fijn om wat feedback te krijgen..
Vind je reactie echt kort door de bocht, en overdreven !
Wat wil je dan dat ik zeg? Ik krijg voornamelijk positieve reacties dus verander niets aan de recepten.
Beetje gek dat je mijn recepten blijft koken als je er geen smaak aan vindt zitten. Vandaar dat ik zeg, gewoon andere recepten zoeken en proberen!
Ik mag toch gewoon mijn mening geven ?
Daarvoor kan je toch reacties plaatsen ? Of mogen dat alleen positieve zijn ?
En ik probeer wel vaker iets van jou wat wel erg lekker was, die recentie heb je dan zeker niet gelezen..??
Volgensmij heb ik helemaal niets op een rare manier gezegt, en krijg dan zown aanvallende reactie terug wat helemaal niet nodig is.
En vervolgens dat dan ook nog op je instagram account delen met een rare tekst erbij.. Heb het woord vies niet in de mond gehad.
Feedback geef je over een verslag, naslagwerk of presentatie.
Mijn recept behoeft geen (goed)keuring, dus ook geen feedback.
Het is mijn recept, mijn ontwerp. En als je het niet lekker vindt, dan moet je wat anders proberen!
Prima, succes !
Fornello was een van onze favorieten bij de Knorr. Al lang niet meer leverbaar… en bovendien heb ik langzaam alle pakjes en potjes de keuken uit gebonjourd en maak ik vrijwel alles zelf, met dank aan mensen als Michelle die richting geven hoe een potje of pakje zelf te maken. Komen de potjes kruiden ook eens op voor ze over de datum zijn. En nog belangrijker: we voegen nergens meer zout aan toe. In het begin smaakt het allemaal nergens naar, maar net als met suiker in de koffie… je moet er aan wennen!!! Zout wordt het nieuwe roken… het is vreselijk slecht voor de mens!!!
Wat betreft het recept, zonder toevoeging van zout en de exacte vermelding van de hoeveelheden vonden wij het een pietsie droog en onder de smaak. We hebben al een aantal recepten van de fornello op internet geprobeerd, maar dit vind ik echt de beste. Ik voeg een extra ei toe en een kwart meer melk toe, de kruiden doe ik op hele ruime theelepels. Opgelost!
Bedankt Michelle voor dit recept, jouw recept, naar jouw smaak. Voor de anderen die het niet helemaal naar de zin is: verdiep je even in de ingrediënten, bedenk waarom ze erin zitten (ja, elk ingredient heeft een specifieke functie) en voeg die ingrediënten meer of minder toe waarvan jij denkt dat het recept nog lekkerder en naar je eigen smaak wordt. En is het dan nog niet naar de zin? Treur niet, er staan nog 384 miljoen recepten op internet, dus er is vast wel iets te vinden wat wel naar de zin is. 🙂
Oja, ik maak het met twee blikjes tonijn ipv Kip. Ook lekker!!!
Hallo ik heb dit recept gemaakt. Ik was al even op zoek naar een recept.
Van alle kruiden heb ik een half theelepeltje meer genomen
En ik heb in plaats van zout een kipboilonblok gebruikt.
Het was heerlijk dankjewel voor dit recept.