recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #221. Tonijnsalade (Johma)

Ik eet het eigenlijk veel te weinig: tonijnsalade. Vroeger vond ik het al heerlijk, vooral op een hard broodje met plakjes gekookt ei. Johma heeft een tonijnsalade in het assortiment met helaas flink wat suiker en zout. Met dit recept maak je dezelfde variant, maar dan zonder onnodige toevoegingen.

Wat heb je nodig voor 200 gram (bakje)?

 • 1 blikje tonijn (op water)
 • 4 eetlepels mayonaise (ik gebruik die op yoghurtbasis)
 • 1 theelepel tomatenpuree
 • 1 theelepel mosterd (eventueel de zoutarme variant)
 • 1 hardgekookt ei, fijngesneden
 • Paar kleine augurkjes, fijngesneden
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • Peper en eventueel zout

Wat ga je doen?

Meng alle ingrediënten door elkaar en breng verder op smaak met peper en eventueel zout. De salade kun je 48 uur in de koelkast bewaren in een afgesloten bakje. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 220 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

 • Net deze gemaakt en in een wrap met sla gedaan. Ik denk dat ik deze maar voortaan in een grotere hoeveelheid ga maken. Zo lekker!

  Beantwoorden
 • Net de tonijnsalade gemaakt……..heerlijk. Heb hem nog ietsje aangepast….minder yogonaise en ipv daarvan 2 eetlepels griekse yoghurt 0%. Dit is dus echt een blijvertje….dank voor al je heerlijke recepten.

  Beantwoorden

Write a comment