Een boemboe van Conimex die ik nooit heb zien liggen in de winkel, maar wel een paar keer als verzoek is gekomen: de massaman curry. Een curry paste met onder andere citroengras, chili, komijn en kaneel. Een heerlijke kruidige curry vol verse groenten. Wanneer je de paste van Conimex gebruikt eet je per persoon bijna 3 gram zout. En dat is de helft van wat je op een dag mag…
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 200 ml kokosmelk
- 300 gram kipfilet, in blokjes
- 150 gram sugar snaps
- 200 gram Thaise wokgroenten
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 300 gram rijst
- 2 kleine aardappelen, in blokjes
- 1 theelepel laos (galangawortel)
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 1 theelepel uienpoeder
- 1 theelepel gemalen citroengras
- 1 theelepel gemalen korianderzaad
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel kurkuma
- Halve theelepel chilipeper
- Snufje kaneel
- 1 theelepel nootmuskaat
- Peper en zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Fruit de knoflook aan in een hapjespan of wok en voeg de kipfilet toe. Bak deze rondom bruin. Kruid de kip met de laos, knoflookpoeder, uienpoeder, citroengras, korianderzaad, komijnzaad, kurkuma, chilipeper, kaneel, nootmuskaat, peper en zout.
Voeg de aardappelblokjes toe en roer door. Giet de kokosmelk erbij en laat het even pruttelen.
Voeg na 10 minuten de sugarsnaps en de wokgroenten toe en laat het nog een minuut of 5 garen en verder indikken. Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?