Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #219. Sushi-tonijnnsalade (Johma)

Wat voor een salade? Sushi-tonijnsalade! Ja, het bestaat sindskort! Johma heeft een salade met sushi ingrediënten op de markt gebracht, helaas met heel veel conserveermiddelen en andere onnodige toevoegingen. Zelf maken is gelukkig niet moeilijk en veel lekkerder! Mocht je een liefhebber zijn van sushi, dan is deze salade zeker een aanrader!

Wat heb je nodig voor 175 gram?

 • 50 gram gekookte witte rijst (afgekoeld)
 • 4 eetlepels magere kwark of Griekse yoghurt
 • Half blikje tonijn (op water)
 • Half blaadje zeewier, in stukjes
 • Kwart komkommer, in kleine blokjes
 • 2 theelepels rijstazijn
 • Zout

Wat ga je doen?

Meng de rijst met de kwark, de tonijn, zeewier, komkommer en rijstazijn en breng eventueel verder op smaak met wat zout.

De salade is 2 dagen houdbaar, mits afgesloten en in de koelkast. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

 • Zit er niet iets van wasabi in het origineel? Ik moet hem nog maken hoor maar zie weinig kruiden dus hij lijkt me zo wat flauwtjes?

  Beantwoorden
  • Nee er zit geen wasabi in het origineel, ook weinig kruiden.
   Door de rijstazijn is hij helemaal niet flauw hoor!

   Beantwoorden
  • Waar koop je zeewier?

   Beantwoorden
   • Supermarkt, bij de hoek waar je alles kunt halen om zelf sushi te maken

    Beantwoorden

Write a comment