Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #218. Javaanse boontjes (Conimex)

Sperziebonen zijn vaak zo ‘gewoontjes’ dat ze kunnen vervelen. Je kunt er dan Sajoerboontjes van maken. Of…Javaanse boontjes! Conimex heeft een boemboe in het assortiment voor Javaanse boontjes. Daarmee tover je zoete, licht pittige sperziebonen op tafel. Echter zit je met een portie al wel bijna aan 1/3 van je max aan zout en eet je veel conserveermiddelen. Zelf maken is gelukkig heel erg makkelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen (bijgerecht)?

  • 600 gram sperziebonen
  • 3 theelepels tomatenpuree
  • 1 rode peper, in ringetjes gesneden
  • 2 eetlepels ketjap (eventueel zoutarm)
  • Twee theelepels honing
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel galangawortel
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Scheutje kokend water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de boontjes beetgaar in 10 minuten.

Verhit boter of olie in een wok en bak de tomatenpuree kort aan. Voeg de ketjap en de rode peper toe en roerbak een halve minuut.

Voeg de boontjes toe en meng de uipoeder, galangawortel en knoflookpoeder met de boontjes. Voeg als laatste de honing toe en het scheutje water. Laat het nog een minuut warm worden en serveer met de rest van de maaltijd. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik maak geregeld indisch (rijsttafel) incl. deze boontjes, dus ik ga dit zeker een keer op deze manier proberen.
    Vraagje, waarom knoflook en ui poeder en niet vers? Ik ben zelf namelijk voorstander van zoveel mogelijk vers.
    En die galangawortel, koop je die in de toko?
    BTW, top site heb je! Goed opgebouwd 🙂

    Beantwoorden
    • Heerlijk! Knoflookpoeder en uipoeder geven een net iets andere smaak dan verse knoflook en ui. Vers gebruik ik ook bijna in elk recept en blijft inderdaad ook heerlijk en is gezond!
      Er zit verder geen toevoegingen in uipoeder en knoflookpoeder en is dus een gezonde smaakmaker.

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 8.

Alweer het achtste weekmenu die ik met jullie deel! Vorige week aten we heerlijk een paar keer pasta, gingen we...

Sluiten