recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #211. Sandwichspread naturel (Heinz)

Ik weet nog goed dat ik als kind een broodje sandwichspread echt een cadeautje vond. Ook de variant met komkommer was favoriet. Zo lang als ik mij kan heugen staat er ook altijd een pot in de koelkast bij mijn ouders. Zelf maken lijkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet!

Wat heb je nodig voor ongeveer 300 gram?

  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels mayonaise (ik gebruikte yoghurt mayonaise)
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel azijn
  • Halve rode puntpaprika, fijngesneden
  • 3 handjes gesneden witte kool
  • 1 eetlepel zilveruitjes, fijngesneden
  • 2 eetlepels kleine augurken, fijngesneden
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Peper, zout

Wat ga je doen?

Doe de fijngesneden puntpaprika, de witte kool, de zilveruitjes en de augurken in een blender en maal ze kort zodat ze iets fijner zijn (maal niet tot een papje).

Meng in een schaaltje de groenten met de paprikapoeder, peper en eventueel wat zout. Schep nu de Griekse yoghurt en de mayonaise erdoor en roer goed door elkaar. Meng de mosterd en de azijn op het laatst erdoorheen. Je kunt deze verse sandwichspread maximaal 3 dagen bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

Write a comment