recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #210. Aspergesaus (Knorr)

Heb jij ze al gegeten? Die heerlijke verse asperges? Ik eet ze het liefst met krieltjes, zalm, ei en een lekker sausje. Er werden meerdere verzoekjes gedaan voor een recept om de aspergesaus van Knorr na te maken. En het resultaat mag er zijn! Heerlijke boterzachte saus zonder pakje!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

 • 60 gram roomboter
 • 3 eetlepels bloem
 • 200 ml melk
 • 1 theelepel uienpoeder
 • 2 theelepels bieslook
 • Zout naar smaak

Wat ga je doen?

Smelt de roomboter in een pannetje. Wanneer deze helemaal gesmolten is, voeg dan de bloem lepel voor lepel toe. Roer de bloem na elke lepel goed door.

Voeg de mel toe aan het papje, al roerend. Roer tot er geen klontjes meer te zien zijn en je een gladde saus hebt. Voeg op het laatst zout, bieslook en uipoeder toe. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 210 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Dank je wel lieve Geertje….ik had al zo’n beetje uitgevogeld hoe je een lekkere aspergesaus krijgt alleen gebruik ik het kookwater waar de asperges in gekookt zijn. Met melk lijkt het me ook lekker, alleen zal ik sojamelk gebruiken aangezien mijn lieve man niet tegen melk kan.
  Wist je trouwens dat er 3,7 gram zout en 3 soorten suiker in de knorr saus zitten?? Ik ben een grote fan van jouw recepten zonder pakjes en zakjes…trouwens ook van Karin Luiten met haar kookboeken. Ik gebruik jullie recepten regelmatig!
  Via haar ben ik ook op je blog terechtgekomen en je schrijft heerlijk en vol humor!
  Een dankbare groet van Hannie

  Beantwoorden
  • Ja bizar hoeveel suiker en zout er in zit he? Graag gedaan hoor! En wat leuk dat je via Karin bij mij bent gekomen, welkom!

   Beantwoorden
 • Wat een heerlijke saus, dankjewel voor dit recept!

  Beantwoorden
  • Dank je wel voor je reactie!

   Beantwoorden
 • Heerlijk en net zo eenvoudig, nooit meer anders!

  Beantwoorden

Write a comment