Ik moet eerlijk bekennen dat ik de ossenstaartsoep van Honig nooit heb gegeten. Wel een echte, verse variant gemaakt door Engelse mensen. Inclusief een flinke scheut rode wijn uiteraard. De variant van Honig bevat geen ossenstaart, enkel van rundvleesaroma. Voor dit recept heb ik ook geen ossenstaart gebruikt maar rundvlees. Je kunt natuurlijk als je dat wilt gewoon ossenstaart gebruiken!
Wat heb je nodig voor 1,5 liter soep (4 grote kommen)?
- 1,5 liter kokend water
- 1,5 bouillonblokje rund (eventueel biologisch en/of zoutarme variant)
- 300 gram rundersoepblokjes of ossenstaart
- 1 ui, gesnipperd
- Halve prei, in ringetjes
- 200 gram champignons, in plakjes
- handje selderij (koeling)
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels tomatenpuree
- 2 laurierblaadjes
- Halve theelepel kruidnagel
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel foelie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel majoraan
- Peper naar smaak
- Scheutje room
- Optioneel: scheutje rode wijn
- Beetje boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit in een grote (soep)pan wat boter of olie en fruit de ui met de knoflook kort aan. Bak nu het vlees rondom bruin en voeg de prei, champignons, selderij, laurierblaadjes, kruidnagel, cayennepeper, foelie, paprikapoeder, tijm, majoraan en peper naar smaak toe. Voeg 2 theelepels tomatenpuree toe en bak het nog kort mee.
Voeg het kokende water toe met de bouillonblokjes en laat het geheel koken. Indien je rode wijn toevoegt, voeg dan een scheutje toe. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken op laag vuur.
Voeg op het laatst een scheutje room toe en serveer de soep met bijvoorbeeld (stok)brood en een salade. Vergeet niet de laurierblaadjes uit de soep te halen. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (7)
Lekker, maar veel te pittig, recept volgens mij gevolgd, kan ik nog iets doen waardoor het minder pittig wordt?
Je kunt de cayennepeper prima halveren of gewoon weglaten. Wij zijn nogal pittig gewend en theelepels verschillen per huishouden. Maar mooi dat het ondanks het pittige toch lekker was!
Soepvlees en ossenstaart moeten toch veel langer garen dan 10 minuten?
Dat mag/kan, maar hoeft niet. Je mag natuurlijk de soep langer laten koken maar 10 minuten is in principe voldoende om het vlees gaar te krijgen. Dit recept is gebaseerd op het pakje van Honig en dus geen traditionele ossenstaartsoep.
Ik heb het een stuk langer op gezet, zoals ossenstaart normaliter wordt gegaard, maar het eindresultaat was niet lekker! De soep was heel vet. Geen idee hoe het kwam, maar als ik een lepel in de soep stak zat er een heel filmlaagje op.
Alles weggegooid, zonde! Snap er alleen niks van.
Hey wat raar! Geen idee hoe het kan eerlijk gezegd. Misschien ander vlees gebruikt?
Dank voor het recept! Ik gebruikte hiervoor honig engelse ossenstaartsoep en voegde altijd wat extras toe dan wat op de verpakking staat.
Ik ga zeker jouw recept proberen te maken en beetje pittig is altijd goed yum