recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #206. Juliennesoep (Honig)

Honig heeft handige pakjes om soep te maken. Van tomatensoep en aspergesoep tot ossenstaartsoep en Juliennesoep. Water in de pan, beetje poeder erbij en klaar is je soep! Toch betaal je vooral voor de verpakking, een hoop zout en suiker en een paar kruiden. Oh en 3 soorten smaakversterkers. Zelf maken kost je maar 20 minuten!

Wat heb je nodig voor 1,5 liter soep (4 kommen)

  • 1,5 liter kokend water
  • 1,5  bouillonblokje (kip of groenten, eventueel de biologische of zoutarme variant)
  • 200 gram kipfilet in kleine blokjes of 200 gram gehaktballetjes
  • 1 prei, in ringetjes
  • 100 gram wortel, in kleine blokjes
  • 200 gram soepgroenten (bloemkool, sperziebonen, selderij)
  • 1 eetlepel peterselie
  • 2 theelepels bieslook
  • Hand vermicelli
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • Peper naar smaak
  • Beetje boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit een klein beetje boter of olie in een soeppan en fruit de ui aan. Voeg het kokende water toe met de bouillon en breng het aan de kook.

Voeg de stukjes kip of gehaktballetjes toe en laat deze minstens 10 minuten koken. Voeg alle groenten toe met de kruiden en vermicelli en laat het geheel nog 10 minuten koken. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Onwijs bedankt! Deze ga ik zeker maken. Het is namelijk de enige soep die ik lust (erg he, ik weet het).
    Maar aangezien ik sinds een aantal jaar niet meer uit pakjes kook, nooit meer gegeten.
    😁
    Siger

    Beantwoorden
  • […] dat het vrij warm was aten wij soep, en wel de Juliennesoep waar het recept deze week ook van online kwam. Lekker met wat […]

    Beantwoorden

Write a comment