recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #205. Oude kaas-pesto salade (Johma)

De oude kaas salade van Johma kwam al een tijdje terug voorbij op de blog, maar er is nog een lekkere variant, namelijk oude kaas-pesto. Er kwamen meerdere verzoekjes voor en dus ging ik lekker aan de slag! Heerlijk voor op een toastje of broodje en ook nog eens mager omdat de basis magere kwark is.

Wat heb je nodig voor 175 gram (1 bakje)?

 • 130 gram magere kwark
 • 1 theelepel mosterdzaad
 • 2 (kleine) theelepels mosterd
 • 2 theelepels pesto (voor zelfgemaakte pesto: zie dit recept)
 • 1 theelepel honing
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • Snufje zout
 • 1 theelepel azijn
 • 50 gram oude kaas, in kleine blokjes

Wat ga je doen?

Meng de kwark met de mosterd, pesto, azijn, honing en de kruiden. Meng op het laatst de oude kaas door het mengsel. Gekoeld kun je hem 2 dagen bewaren. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Het is heerlijk. Jammer dat ik.nog even moet wachten?

  Beantwoorden

Write a comment