recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #204. Marinademix saté (Conimex)

Ken je die stokjes saté uit de diepvries? Die allergoedkoopste? Het smaakt als nepvlees en de stokjes zwemmen in de pindasaus. Tot een paar jaar geleden aten wij die bij de nasi of bami. Niet wetende dat zelf maken onwijs makkelijk is en zoveel lekkerder. Conimex heeft een marinademix om saté te maken, maar het zakje bevat 54 gram suiker per 100 gram en 16 gram zout per 100 gram. Dat is niet oke….zelf maken dus!

Wat heb je nodig voor 10 stokjes (4 personen)?

  • 400 gram kipfilet of varkensfilet, in blokjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, heel fijngesneden
  • 2 eetlepels sojasaus (weglaten bij zoutarm dieet)
  • 1 eetlepel ketjap manis (eventueel zoutarme)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 theelepel laos (galangawortel)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • Peper naar smaak

Wat ga je doen?

Meng de blokjes kip met de knoflook en de rest van de ingrediënten. Laat het minstens een uur intrekken, langer is altijd beter en lekkerder (zoals de avond ervoor). Rijg vervolgens de kip aan de satêprikkers, ongeveer 4 blokjes per prikker.

Bak de saté gaar en goudbruin in een grillpan of koekenpan. Draai de stokjes zeer regelmatig. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al ruim 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • Deze stond al op mijn verlanglijstje! 😀
    Ik geloof dat ik een heel klein beetje van je hou, door al je fijne recepten 😉

    Beantwoorden
    • Haha wat lief!!

      Beantwoorden
      • Dit recept is beter dan het origineel! Was erg lekker vanavond. Heb al zoveel recepten van je site gehaald. Gezonder en goedkoper dan al die pakjes. Super site, dankjewel

        Beantwoorden
        • Wat goed om te horen, dank je wel!

          Beantwoorden
  • […] de nasi speciaal met bijvoorbeeld verse saté (zie hier het recept), tafelzuur en een gebakken eitje. Eet […]

    Beantwoorden
  • superlekker, en zo klaar! bedankt voor je mooie site en lekkere recepten. elke week proberen we er 1 of 2 uit!

    Beantwoorden
    • Dank je wel!

      Beantwoorden
  • Hai die theelepel laos (wortel) is dat ook poeder of echt n wortel die je in stukjes moet snijden? 😅 nog nooit van gehoord 😊

    Beantwoorden
    • Hi! Nee Laos poeder bedoel ik, is een potje gemalen Laos en staat in Conimex vak!

      Beantwoorden
  • Heb net het vlees in je marinade gezet, ruikt al heerlijk. Zal laten weten of we het ook zo lekker vinden aks het ruikt 😉😅

    Beantwoorden
  • Prima mix ook voor vegane “kipstukjes” of door vegaan “gehakt”!! We hebben gesmuld!

    Beantwoorden

Write a comment