recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #201. Minestronesoep (Honig)

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nooit eerder Minestronesoep heb gemaakt en zelfs heb gegeten. Maar ik snap nu niet meer waarom niet, want het is lekker! Deze goedgevulde soep met knapperige groenten en pasta is zo klaar, vult goed en is heel erg gezond. Deze variant wel tenminste, het poedertje van Honig een stuk minder.

Ik gebruikte paprika, tomaten, wat sperziebonen en courgette als groenten voor in de soep. Maar je kunt gerust andere groenten kiezen! Deze soep is dan ook ideaal om restjes groenten op te maken.

Wat heb je nodig voor 4 grote kommen?

 • 2 keer 500 gram gezeefde tomaten
 • 1 liter kokend water
 • Half groentenbouillonblokje
 • 1 ui, gesnipperd
 • 2 tenen knoflook, fijngesneden
 • 150 gram penne pasta
 • 2 tomaten, in stukjes
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 1 courgette, in blokjes
 • 200 gram kipfilet, in blokjes
 • 1 theelepel cayennepeper
 • 2 theelepels gedroogde peterselie
 • Peper
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de blokjes kipfilet gaar in kokend water, in 10 minuten.

Verhit boter of olie in een (soep)pan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de gesneden groenten toe en bak een paar minuten mee.

Giet de gezeefde tomaten erbij, gevolgd door het halve bouillonblokje en een liter kokend water. Voeg ook de ongekookte penne toe.

Wanneer de kip gaar is, voeg dan de kip ook toe aan de soep. Laat de soep nog 10 minuten pruttelen. Serveer eventueel met stokbrood en/of een salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

 • Waar in het recept voeg je de cayenne en peterselie toe?

  Beantwoorden

Write a comment