Een perfect moment nu het weer geschikt is voor een heerlijke barbecue! Of…gewoon lekker op een stokbroodje of toastje. De Surinaamse eiersalade heeft lekker wat pit door de sambal en is bij veel mensen groot favoriet. En je hebt helemaal geen Johma nodig om hiervan te genieten. Met dit recept maak je hem zelfs vetarm!
Wat heb je nodig voor ongeveer 175 gram?
- 3 hardgekookte eieren
- 4 eetlepels magere kwark (Griekse yoghurt kan ook)
- 1 eetlepel milde mosterd
- 2 theelepels sambal (indien zoutarm dieet: 1 fijngesneden rode peper)
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel citroensap
- Eventueel wat zout naar smaak
Wat ga je doen?
Snijd de eieren in stukjes. Meng de kwark met de mosterd, sambal (of rode peper), honing, peterselie, paprikapoeder en het sap van een halve citroen. Meng de eieren er door en breng eventueel op smaak met wat zout. Serveer met (stok)brood, toastjes of gebruik de salade als dip. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Dat ziet er heerlijk uit zeg ! Binnenkort maar eens maken.
Persoonlijk zou ik er nog een heeeel klein beetje kurkuma (geelwortel) erin doen, voor het kleurtje
Ik heb je blog vorige week gevonden en ben erg enthousiast. Ik ga denk ik heel wat van deze recepten proberen. Vandaag ben ik begonnen met deze. De eiersalade is erg lekker geworden, maar ik vraag me af of de hoeveelheid citroensap wel klopt. Ik heb minder dan de helft gedaan en het werd eigenlijk al te dun om te smeren.
Hey! Het ligt er een beetje aan hoeveel sap je uit een halve citroen knijpt (ik doe altijd een ‘knijpje’). Ik heb het even aangepast in het recept en verandert in een theelepel.
Oh ja, dat scheelt, ik had ‘m zo’n beetje uitgeperst. 😀