recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #198. Iglo roerbaksensatie ’tagliatelle con funghi porcini’.

Een hele mond vol, zowel de titel als het gerecht. Maar het gaat hier om tagliatelle met een romige saus en verschillende soorten paddestoelen en champignons. Iglo heeft er een kant en klaar maaltje van, maar in de tijd dat je hem opwarmt maak je hem gewoon heel makkelijk zelf! En ook dit keer weer beter voor je lijf: want een eenpersoons maaltje bevat bijna 4(!) gram zout….

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram tagliatelle
  • 400 ml kookroom (light)
  • 450 gram champignons, kastanjechampignons, paddestoelenmix (kies wat je lekker vindt!)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 theelepels gedroogde peterselie
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Bak vervolgens de champignons/paddestoelen kort aan.

Kruid de champignons of paddestoelen met peper, zout, rozemarijn en peterselie. Giet de kookroom erbij en breng het zachtjes aan de kook. Wanneer de kookroom zachtjes kookt voeg dan de kaas erbij en laat het smelten tot een kaassaus. Verdik indien nodig de saus met een papje van wat bloem en water.

Serveer de tagliatelle con funghi met een frisse salade of groenten als groene asperges of broccoli. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Heerlijk! En de volgende dag nog lekkerder 🙂

    Beantwoorden

Write a comment