Random

Gerechten zonder pakjes en zakjes #197. Iglo roerbaksensatie South Indian curry.

Op de verpakking van Iglo roerbaksensatie ‘South Indian curry’ staat ‘zonder conserveringsmiddelen, kunstmatige smaak- of kleurstoffen’. Als consument denk je dat je dan goed zit. Maar wanneer je kijkt naar zout en suikers kom je bedrogen uit. Het maaltje van Iglo ontdooi je binnen 10 minuten in de pan, terwijl je hem vers binnen 10 minuten op tafel kunt zetten!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rijst
  • 350 gram kipfilet, in blokjes
  • 150 ml kokosmelk
  • 150 gram doperwtjes
  • 300 gram spinazie (vers)
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepsl uienpoeder
  • Halve theelepel chilipeper
  • 1 theelepel koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel kardemon
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Snufje kaneel
  • Snufje kruidnagel
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin.

Voeg de spinazie en de doperwtjes toe, gevolgd door alle kruiden. Meng het geheel goed door elkaar en voeg de kokosmelk toe.

Laat de saus nog een paar minuten zachtjes pruttelen tot hij wat is ingedikt. Serveer de curry met de rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 200 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (5)

  • Ik heb deze afgelopen week van Iglo gegeten en die was echt lekker (gezond of niet). We hebben toen ook de noodles van Iglo gegeten, zou je die ook eens willen maken?
    Ben nu benieuwd naar deze curry van jou dus die ga ik zeker ook maken maar ik doe er wel veel meer groenten in want ik vind 450 gram voor 4 personen weinig. Bij die van Iglo gooi ik zelf ook altijd nog heel veel verse groente in van mezelf. Anders is zo’n diepvriespak ook te weinig voor 1 persoon n.m.m.

    Beantwoorden
  • Heerlijk gegeten. Hoeveelheden zijn wel aan de karige kant . Wij kunnen er met 2-en goed van eten en dan is bijna alles op. Lekkere combinatie van kruiden , ik ga die mix vaker gebruiken. Ik heb er al een potje vol gemaakt. Lepeltje mango chutney erbij op het bord is trouwens heerlijk.

    Beantwoorden
    • Goede tip die mango chutney Ton!

      Beantwoorden
    • Ja, het valt me ook altijd wel op dat jullie niet zo’n grote eters zijn inderdaad! Maar maakt niet uit, ik pas het recept altijd aan.

      Beantwoorden
  • We hebben echt zo heerlijk gegeten! Deze gaat vaker gemaakt worden. Volgende keer gaan we de rijst denk ik vervangen voor naanbrood, heerlijk om de saus daarmee op te kunnen odeppen. Dank je wel Voor het recept!

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Bij ons aan tafel. Weekmenu deel 2.

Ik kreeg na het delen van ons weekmenu vorige week enorm veel leuke reacties binnen. Daaruit bleek dat het een...

Sluiten