Je kunt het zo gek niet bedenken of Conimex heeft er een mix voor. Een of twee zakjes poeder in een pan en je gerecht is klaar! Echt lekker is het niet en gezond al helemaal niet. Want met 1 bordje mihoen speciaal zit je al aan de helft van wat je mag aan zout op een dag. Bizar!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 250 gram mihoen (Conimex of huismerk)
- 300 gram magere hamlapjes, in reepjes (kip kan ook)
- 100 gram hamreepjes
- 1 prei, in ringetjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 250 gram champignons, in plakjes
- 2 eetlepels olie
- 2 theelepels gemberpoeder
- 1 theelepel paprikapoeder
- 2 tenen knoflook, geperst
- 2 theelepels gemalen komijnzaad
- 1 theelepel anijs
- Halve theelepel cayennepeper
- Snuf kaneel
- Snuf kruidnagel
- 1 theelepel koriander
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel kerrie
- 1 eetlepel sojasaus
- Peper naar smaak
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Meng in een schaaltje de reepjes varkensvlees met de olie, knoflook, 1 theelepel gember, paprikapoeder, 1 theelepel komijnzaad, peper, anijs, kaneel en kruidnagel. Meng het goed door elkaar en laat minstens 15 minuten marineren.
Langer kan zeker ook en daarmee wordt het alleen maar lekkerder. Je kunt het vlees dus ook prima de avond van tevoren marineren.
Verhit boter in een wokpan of hapjespan met de kerrie en bak het vlees rondom bruin. Voeg de groenten toe (prei, champignons, paprika) en roerbak even mee.
Voeg nu de kruiden toe aan het vlees en de groenten: koriander, kurkuma, 1 theelepel gember, 1 theelepel kominzaad en cayennepeper.
Eindig met de sojasaus en meng ook de hamreepjes erdoor. Roer het geheel goed door elkaar en maal er nog wat verse peper door naar smaak.
Kook de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel af met koud water. Laat de mihoen goed uitlekken en meng de mihoen met het vlees en de groenten.
Serveer met eventueel gebakken uitjes of wat sambal. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?