Poedertje, beetje water erbij en klaar is je soep! Zonde, want zelf maken is bijna net zo snel, veel en veel lekkerder en stukken gezonder. Deze Italiaanse tomatensoep is rijkgevuld en met bijvoorbeeld een stokbroodje een heerlijke vullende maaltijd!
Wat heb je nodig voor 4 kommen?
- 800 gram tomatenblokjes
- 750 gram gezeefde tomaten
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 200 gram soepgroenten
- Half bouillonblokje (eventueel zoutarm)
- 400 ml kokend water
- 3 handjes vermicelli
- 3 theelepels (gedroogde) basilicum
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- 200 gram gehakt, in balletjes
- 1 theelepel foelie
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel nootmuskaat
- 1 theelepel laurier
- Peper naar smaak
- Halve eetlepel honing
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Fruit in een pan de knoflook en ui in wat boter. Voeg nu de courgette en de soepgroenten toe en bak ze even mee. Giet de tomatenblokjes en de gezeefde tomaten erbij, gevolgd door het kokende water, de vermicelli en het halve bouillonblokje.
Kook in een pannetje de gehaktballetjes in 10 minuten gaar en voeg ze toe aan de soep. Kruid de soep met de foelie, paprikapoeder, basilicum, nootmuskaat, laurier en peper. Eindig met de honing en roer goed door. Laat de soep nog minstens vijf minuten doorkoken en eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?