Nog even en we zijn bij nummer 200! Maar eerst het recept om de specerijen olie van Verstegen zelf te kunnen maken, waar je je groenten en kip in de oven een heerlijke smaak mee geeft. Want hoe maak je dat zelf in plaats van een pakje van Verstegen te kopen (duur en ongezond)? Heel makkelijk gelukkig, met wat olie en lekkere kruiden! Scheelt je weer bijna 2 euro en een flinke bult zout.
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 50 ml olie (olijfolie, zonnebloemolie)
- 2 theelepels mosterdzaad
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 theelepels uienpoeder
- 2 theelepels peterselie
- 1 theelepel gemalen laurier
- 1 theelepel versgemalen peper
- 1 theelepel nootmuskaat
- Halve theelepel kruidnagel
- 1 theelepel cayennepeper
- 300 gram kipfilet/kipdijfilet, in stukjes
- 1 courgette in plakjes
- 1 gele paprika in reepjes
- 1 rode paprika in reepjes
Wat ga je doen?
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier of vet een braadslee in.
Verdeel de kip en de groenten over de bakplaat. Meng in een schaaltje de olie en de kruiden en verdeel dit over de kip en de groenten.
Bak het geheel in 25-30 minuten in de oven.
Je kunt in plaats van kip ook (vegetarisch) gehakt verdelen tussen de groenten en de variant met gehakt van Verstegen eenvoudig namaken! Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?