recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #192. Macaroni Carbonara (Knorr)

We blijven even op de ham- en kaas tour met deze macaroni Carbonara van Knorr. Eigenlijk klopt het concept niet helemaal want Carbonara heeft niets te maken met ham, maar met spek. Maar daar hebben Honig en Knorr wel vaker een handje van. Hoe dan ook: dit zakje is kennelijk populair want er kwamen een aantal verzoekjes binnen om deze gezonder na te maken. En dat doen we dan! Ik heb er wel wat extra groenten (paprika) in gedaan, omdat alleen champignons best karig is. Maar lekker is hij zeker, al zal ik hem zelf gewoon macaroni ham-kaas noemen…

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram macaroni
  • 250 ml kookroom (light)
  • 150 gram ham/hamblokjes (spekjes kan ook)
  • 150 gram geraspte kaas
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 paprika’s, in blokjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels peterselie
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • Peper, zout
  • Boter of olie
  • Eventueel eetlepel bloem en scheutje water

Wat ga je doen?

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de hamblokjes, paprika en de champignons toe en roerbak het gaar. Kruid het mengsel met de rozemarijn, 1 theelepel peterselie, peper en eventueel zout.

Verhit de kookroom in een pannetje en roer met een garde de kaas er doorheen tot het gesmolten is. Voeg nu een theelepel peterselie en de nootmuskaat toe. Roer door. Indien je de saus te dun vindt, dan kun je hem wat dikker maken met een mengsel van bloem en water.

Voeg de macaroni toe aan het prutje en roer goed door. Giet de saus bij het prutje, roer door en verwarm het geheel nog even op laag vuur. Direct serveren. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Leuk met dat filmpje erbij!

    Waren deze toevallig al op je to-make-list terecht gekomen:
    Iglo roerbak sensatie south indian curry??
    En ” ” ” Tagliatelle con funghi??

    Beantwoorden
    • Ik heb ze opgeschreven!!

      Beantwoorden
  • Was weer heerlijk!

    Beantwoorden
    • Dit was echt superlekker! Mijn man wil altijd die macaroni carbonara uit een zakje en dat vind ik echt niet te eten. Toen kwam hij deze variant tegen, maakte het en hiervan hebben we allemaal gesmuld! 👍🏻

      Beantwoorden
      • Mooi zo! Dank je wel!

        Beantwoorden
  • Wat een súper lekker recept zeg! Ik heb er zelf champignon roerbakmix ingedaan en extra champignons, zodat ik een dubbele portie had. Ik had niet genoeg geraspte kaas voor een dubbele portie, ik heb er daarom 100 gram geraspte Parmezaanse kaas ingedaan. Echt verrukkelijk! Bij een dubbele portie kun je 1 portie invriezen. Hartelijk dank voor dit recept!

    Beantwoorden

Write a comment