recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #191. Ham kaassaus (Knorr)

Je hebt vast wel begrepen dat de asperges er weer zijn! Heerlijk met krieltjes, een lekker romige saus en eventueel vlees. Ik kreeg een verzoek om de ham-kaassaus van Knorr na te maken zonder een pakje poeder. Een lekkere saus voor bij de asperges, maar ook heerlijk voor bij witlof of bloemkool. De ham-kaassaus van Knorr bevat overigens (niet lachen) kaaspoeder en 3 procent ham. Terwijl zelf maken naast gezonder en lekkerder, ook net zo makkelijk is. Deze saus is klaar binnen 5 minuten!

Wat heb je nodig voor 250 ml saus?

  • 250 ml kookroom (light)
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 100 gram ham of hamblokjes
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 2 theelepels bieslook
  • 2 theelepels peterselie

Wat ga je doen?

Verwarm de kookroom in een pannetje en voeg de geraspte kaas toe. Roer door met een garde tot de kaas is gesmolten.

Voeg de kruiden toe, gevolgd door de ham. Verwarm het geheel nog even kort (niet door laten koken) en serveer bij bijvoorbeeld asperges, witlof, bloemkool of brocolli. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Ik ga hem nu maken Geertje spannend hoor ik laat het je na het eten weten hoe top hij was

    Beantwoorden

Write a comment