recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #190. Pittige kip-samba salade (Johma)

De salades van Johma zijn favoriet als het gaat om verzoekjes. En dat is ook niet zo gek, want ze zijn populair en lekker, maar zitten ook bomvol onnodige toevoegingen. Vandaag de beurt aan de zoete, pittige kip-samba salade van Johma. Bomvol suiker (1/10 deel is suiker) en met maar liefst 2% rode peper. Ja hallo…dat kan beter! Veel beter…

Wat heb je nodig voor 170 gram (1 bakje)?

  • 3 flinke eetlepels crème fraîche (of Magere kwark)
  • Halve eetlepel mosterd
  • 1 flinke theelepel honing
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • 1 borst kipfilet, in dunne plakken
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit een grillpan of koekenpan met wat boter of olie en grill/bak de plakjes kipfilet gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe aan de stukjes kip en bak deze even mee. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en snijd het in kleine stukjes.

Meng in een schaaltje de crème fraîche (of magere kwark) met de mosterd, honing, paprikapoeder, citroensap, knoflook, rode peper, peper en zout. Roer het goed door elkaar en proef even of hij goed op smaak is.

Meng de stukjes kip met de saus en serveer de kip-samba salade met toastjes of (stok)brood. Maar hij is ook heerlijk als dip! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • Die gaan we van het weekend maken! Lijkt me heel lekker?

    Beantwoorden
  • Ik heb de salade net gemaakt maar ik heb er teveel gerookte paprikapoeder en citroensap in gedaan. Ik doe er nog een beetje honing bij om het iets zoeter te maken. Maar als ik er volgende keer minder paprikapoeder in doet dan is het geen verkeerde salade voor op de borrel. Ik heb er nog peterselie in gedaan.
    Gr

    Beantwoorden
    • Dit klinkt goed! Zou je misschien ook voor de nieuwe kip, mango pistache salade een recept kunnen maken? Deze is super lekker maar zou ik ook graag zelf maken. Een stuk gezonder als de winkel versie. Alvast bedankt!

      Beantwoorden
  • Cayennepeper met de kip meebakken als je geen spaans pepertje in huis hebt werkt prima! ?

    Beantwoorden
  • Bedankt voor alle heerlijke gerechten.
    Met behulp van jou site zijn wij heerlijk aan het eten zonder zakjes en pakjes.
    Top!!

    Beantwoorden
    • Oh zo leuk dank je wel!

      Beantwoorden
  • Uau I love this recipe! We eat the kip samba salad a lot (too much you could argue) but I always feel a bit bad about it because it is not very healthy. I just made your recipe and wanted to finish it off before my fiance even came home… I doubled it and put only half a lemon though, I think a full lemon would have been too much. Love it, thanks for the recipe!

    Beantwoorden
    • Thank you for your kind words!

      Beantwoorden
      • Na wat hartproblemen is aangeraden zo zoutarm mogelijk te eten. Deze site helpt enorm in de zoektocht naar lekkere zelfmaakrecepten!
        Dank je wel…wij zijn er heel blij mee!

        Beantwoorden
  • Verse koriander toevoegen maakt echt veel uit ten goede en zuinig met de citroen inderdaad! Bedankt voor je recept!

    Beantwoorden
  • Ik heb hem gemaakt met zelf gerookte kipfilet. Daarom een mix van gerookte, milde en zoete paprikapoeder gebruikt. En ipv tomatenpuree een scheutje tomatenketchup. Klein scheutje gembersiroop erdoor gedaan en wat gehakte bladpeterselie. Het was heerlijk….dit recept is een blijvertje.

    Beantwoorden

Write a comment