recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #190. Pittige kip-samba salade (Johma)

De salades van Johma zijn favoriet als het gaat om verzoekjes. En dat is ook niet zo gek, want ze zijn populair en lekker, maar zitten ook bomvol onnodige toevoegingen. Vandaag de beurt aan de zoete, pittige kip-samba salade van Johma. Bomvol suiker (1/10 deel is suiker) en met maar liefst 2% rode peper. Ja hallo…dat kan beter! Veel beter…

Wat heb je nodig voor 170 gram (1 bakje)?

  • 3 flinke eetlepels crème fraîche (of Magere kwark)
  • Halve eetlepel mosterd
  • 1 flinke theelepel honing
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • Sap van een halve citroen
  • 2 theelepels tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • Halve rode peper, fijngesneden
  • 1 borst kipfilet, in dunne plakken
  • Peper en zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit een grillpan of koekenpan met wat boter of olie en grill/bak de plakjes kipfilet gaar en goudbruin. Voeg de tomatenpuree toe aan de stukjes kip en bak deze even mee. Haal de kip uit de pan als deze gaar is en snijd het in kleine stukjes.

Meng in een schaaltje de crème fraîche (of magere kwark) met de mosterd, honing, paprikapoeder, citroensap, knoflook, rode peper, peper en zout. Roer het goed door elkaar en proef even of hij goed op smaak is.

Meng de stukjes kip met de saus en serveer de kip-samba salade met toastjes of (stok)brood. Maar hij is ook heerlijk als dip! Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Die gaan we van het weekend maken! Lijkt me heel lekker?

    Beantwoorden
  • Ik heb de salade net gemaakt maar ik heb er teveel gerookte paprikapoeder en citroensap in gedaan. Ik doe er nog een beetje honing bij om het iets zoeter te maken. Maar als ik er volgende keer minder paprikapoeder in doet dan is het geen verkeerde salade voor op de borrel. Ik heb er nog peterselie in gedaan.
    Gr

    Beantwoorden
  • Cayennepeper met de kip meebakken als je geen spaans pepertje in huis hebt werkt prima! ?

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Gerechten zonder pakjes en zakjes #189. Chicken Tonight zoetzuur met perzik.

We stuiven langzaam af op de 200 gerechten zonder pakjes en zakjes. Geloof jij het? Bizar dat er zoveel kant...

Sluiten