recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #189. Chicken Tonight zoetzuur met perzik.

We stuiven langzaam af op de 200 gerechten zonder pakjes en zakjes. Geloof jij het? Bizar dat er zoveel kant en klare pakjes, zakjes, potjes en andere voedingsmiddelen in de supermarkt liggen. Vandaag het recept om in een handomdraai Chicken Tonight zoetzuur te maken. Ook kinderen smullen hiervan, dus lekker voor het hele gezin!

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 400 kipfilet, in blokjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • Teentje knoflook, fijngesneden
  • 400 gram rijpe perzik (vers of uit blik), in stukjes gesneden
  • Klein blikje tomatenpuree
  • 1 eetlepel honing
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 theelepels ketjap manis
  • 100 ml kokend water
  • Peper en zout
  • 300 gram rijst
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie met de kerrie in een hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de kip toe en bak deze rondom bruin.

Voeg de blokjes rode en groene paprika toe, samen met de tomatenpuree. Bak het geheel een paar minuten op matig vuur.

Kruid de kip en de paprika met peper en zout en voeg de ketjap, honing en de azijn toe en roer goed door. Giet nu 100 ml kokend water erbij.

Voeg de stukjes perzik toe aan de saus en verwarm het geheel nog heel even. Serveer de Chicken Tonight met de rijst, eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 190 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (1)

  • Oeh…. Deze was echt lekker. Net alsof het met het bekende potje was gemaakt! Thanks!

    Beantwoorden

Write a comment