recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #188. Pikante kip-kerrie salade (Johma)

‘Een rijkgevulde kipsalade met gevezelde kip in een kruidige licht pikante kerriesaus’. Dat rijkgevulde is niet gelogen door Johma, want de salade barst van de stabilisatoren, zuurteregelaars, suiker, zout, zetmeel, kleurstoffen, conserveermiddelen en verdikkingsmiddelen. Maar er zit wel 2% kruiden in! Gelukkig kun je de salade met dit recept snel zelf maken. Vers, mager, gezond en enorm lekker!

Wat heb je nodig voor 200 gram?

  • 1 borst kipfilet
  • Halve kleine rode ui, gesnipperd
  • 1 stengel bleekselderij, fijngesneden
  • Halve appel, fijngesneden
  • 4 eetlepels magere kwark of Griekse yoghurt
  • 2 theelepels mosterd
  • 1 theelepel azijn
  • 1 theelepel honing
  • 3 theelepels (pittige) kerrie
  • Snufje cayennepeper
  • 2 theelepels kurkuma
  • Peper, zout

Wat ga je doen?

Snijd de kipfilet in stukken en kook ze 10 minuten in kokend water. Pluis de kipfilet vervolgens met twee vorken.

Meng de fijngesneden appel, ui en bleekselderij met de kip en meng de kruiden en de mosterd erdoor. Gebruik flink wat peper. Voeg nu de azijn en de honing toe en roer door.

Meng het goedje met de kwark en breng het verder op smaak met eventueel zout. Serveer de salade met (stok)brood of toastjes. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 185 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Heerlijk. Hier zat ik op te wachten! Ga hem dit weekend meteen maken?

    Beantwoorden
  • Dit lijkt me heerlijk!! Zou je ook kip jamba salade van Johma willen maken?

    Beantwoorden
  • Kip samba bedoel ik.. 🙂

    Beantwoorden
  • Ik kook het liefst een maaltijd zonder pakjes en zakjes. Dank je wel. Ik ben heel blij dat ik je site heb gevonden.

    Beantwoorden
  • Ik heb deze salade gemaakt en ben overtuigd: geen Johma meer in mijn huis. De zelfgemaakte salade smaakt geweldig. Ik heb het rode uitje in zijn geheel gebruikt en de bleekselderij juist voor de helft. Voor mij persoonlijk is de smaak nu iets meer in balans. Maar mijn complimenten voor het recept. Ik ga nog veel meer van je recepten uitproberen,

    Beantwoorden
  • Heb deze salade voor de 2e keer gemaakt en we zijn fan 😋 passen het ietsje aan naar eigen smaak maar hij is echt super. Dank hiervoor

    Beantwoorden

Write a comment