Aviko speelt met het ‘maaltijdpannetje’ slim in op de vraag van drukke gezinnen die geen zin en/of tijd hebben om te koken. Je gooit de hele inhoud van het zakje in de pan, even een kwartiertje roeren en klaar! Wat heb je dan? Slappe aardappelen, te gare groenten, kunstmatige aroma’s en aardig wat suiker en zout. Wist je dat je met dit recept in 15 minuten hetzelfde op tafel zet? Maar dan veel gezonder en lekkerder!
Wat heb je nodig voor 3-4 personen?
- 600 gram aardappelblokjes (ongekruid)
- 400 gram runderreepjes
- 1 rode of gele paprika, in blokjes
- 150 gram mais
- 100 gram champignons, in plakjes
- 200 gram sperziebonen, gebroken
- 50 ml kokosmelk
- 2 theelepels Jonnie Boer Thai green curry
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 rode ui, fijngesneden
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel peterselie
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Kook de sperziebonen in 7 minuten beetgaar. Verhit boter of olie in een hapjespan of wok en bak de aardappeltjes rondom bruin. Voeg de paprika, mais, champignons, sperziebonen, ui en knoflook toe gevolgd door alle kruiden. Roer goed door.
Voeg na een paar minuten de runderreepjes toe en bak ze rondon bruin. Schep af en toe het maaltje goed om. Giet op het laatst de kokosmelk erbij en verhit het geheel nog even. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 185 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Dit is het tweede recept dat ik van je uitprobeer. Ik ken de Aviko variant niet, maar ik vond deze erg lekker! Bedankt voor het recept.
Heerlijk recept! Vandaag uitgeprobeerd. 😄👍
Dank je wel!