Heerlijke wok paste van Conimex met citroengras, kokos en chili. Klinkt aantrekkelijk! Wat je vooral koopt (voor bijna twee euro) is suiker, water, nog meer suiker, kokosmelkpoeder, zout, gist en conserveermiddelen. Klinkt niet meer zo smakelijk! Met dit recept maak je hem zonder Conimex, maar met heel veel smaak! Ik maakte hem met roerbakgroenten, kip en noedels. Maar je kunt hem natuurlijk ook met biefstuk, vis en rijst eten!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram kipfilet, in blokjes
- 150 ml kokosmelk
- 250 gram roerbaknoedels
- 200 gram roerbakgroenten naar keuze
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 teentje knoflook, fijngesneden
- 1 flinke theelepel tomatenpuree
- Halve ui, gesnipperd
- 2 theelepels citroengras (gemalen)
- 2 theelepels laos (galangawortel)
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 rode peper, fijngesneden
- Sap van een halve citroen
- Peper, zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit boter of olie in een wok en fruit de knoflook en ui aan. Bak de blokjes kipfilet rondom bruin.
Voeg de citroengras, laos, gemberpoeder, rode peper, peper en zout toe en schep om. Voeg nu de paprika en roerbakgroenten toe met de tomatenpuree en bak een paar minuten.
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de kokosmelk en het citroensap bij de kip en de groenten en schep om. Verhit het geheel nog even.
Spoel de noedels als ze gaar zijn af met koud water en laat ze goed uitlekken. Voeg ze vervolgens toe aan de kip en meng het door elkaar met twee vorken of twee pastalepels.
Serveer met bijvoorbeeld een frisse salade, eetsmakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (1)
Leuk! Ik maak dit altijd voor mijn man met garnalen en oosterse groentemix en woknoedels. Ik probeer het gelijk!