eten\ recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #184. Iglo ping & klaar gegrilde kipfilet met rösti, sperziebonen, groene pepersaus en zwarte bessensaus.

Zo…een hele mond vol die titel! Iglo heeft een ‘ping en klaar’ maaltijd in de diepvries liggen welke je zo in de magnetron kunt schuiven en na 8 minuten kunt eten. Gegrilde kipfilet met rösti, sperziebonen, een groene pepersaus en een lekker zoet zwarte bessensausje. Zoet is het zeker allemaal, want ook al beweert Iglo enkel ingrediënten te gebruiken die je in de keuken ook gebruikt, aan suiker en zout geen gebrek in dit ‘ping’ maaltje. Zo heb je per persoon met een bordje al meer dan de helft van je max aan zout binnen (3,4 gram zout per portie). Lekker zelf maken, want dat kost je misschien maar 10 minuten extra. Dat heb je wel over voor een verse, gezonde maaltijd, toch?

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 750 gram rösti rondjes naturel (wij gebruikten oven rösti)
  • 400 gram kipfilet, in platte repen
  • 400 gram sperziebonen, gebroken
  • 100 ml zwarte bessensap (puur sap, Betuwe)
  • 2 theelepels honing
  • 3 groene pepertjes (of 1 grote), in plakjes
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 125 gram crème fraîche light
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Peper, zout
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels water
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Bereid de rösti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen beetgaar.

Verhit boter of olie in een grillpan en bak de kipfilet rondom bruin. Kruid het met peper.

Verhit boter of olie in een pannetje met de knoflook en fruit de knoflook aan. Bak de plakjes groene peper kort. Voeg de tomatenpuree toe met de uienpoeder en bak kort mee. Lepel de crème fraîche erbij en roer door tot een gladde saus. Indien de saus wat aan de dikke kant is, verdun je deze eenvoudig met wat kokend water. Voeg op het laatst een theelepeltje honing toe en een snufje zout.

Verwarm de bessensap in een pannetje. Wanneer deze warm is, voeg dan een theelepel honing toe en maak een papje van de bloem en het water. Giet dit papje voorzichtig bij de bessensap en blijf goed roeren met een garde. Wanneer de saus goed dik is, zet dan het vuur uit.

Serveer de gegrilde kip met de rösti en de sperziebonen. Giet de groene pepersaus over de kip en serveer de zoete bessensaus bij de maaltijd, deze smaakt heerlijk bij de rösti. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

As you found this post useful...

Follow us on social media!

We are sorry that this post was not useful for you!

Let us improve this post!

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Ook kinderen zijn er dol op: spaghetti met paprika-kaassaus, doperwtjes en salami

Wij hebben een echte pasta eter in huis. Of het nou met tomatensaus is of met een andere saus...macaroni, spaghetti,...

Sluiten