recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #183. Oude kaas salade (Johma)

Als je van oude kaas houdt ken je hem vast wel: de oude kaas salade van Johma. Heerlijk op een broodje of toastje! Helaas zit het goedje vol onnodige toevoegingen zoals suiker, kleurstoffen, conserveermiddelen (3 soorten), nog meer suiker en verdikkingsmiddelen. Dus wat eet je dan eigenlijk? Met dit makkelijke recept zet je de salade in no time op tafel met alleen maar verse ingrediënten! En lekker dat ie is!

Wat heb je nodig voor 200 gram?

 • 100 gram oude kaas
 • 1 eetlepel crème fraîche (light)
 • 2 eetlepels mayonaise (op yoghurtbasis)
 • Halve eetlepel mosterd
 • 1 eetlepel bieslook
 • Snufje zout
 • Halve theelepel kurkuma
 • 1 theelepel honing

Wat ga je doen?

Snijd de oude kaas in hele kleine blokjes. Meng in een schaaltje de crème fraîche met de mayonaise, mosterd, honing, zout en bieslook. Voeg de blokjes oude kaas toe en roer door. Serveer de oude kaas salade met toastjes of (stok)brood. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

 • Je hebt ook een variant met oude kaas pesto. Ook super lekker, maar ik denk dat zonder al die toevoegingen het misschien nog lekkerder is. Wie weet eentje voor je op je lijstje om ooit eens uit te proberen. Ik wacht geduldig af in ieder geval 🙂 Deze ga ik alvast proberen. Want ook super lekker!!

  Beantwoorden
 • […] Verder eet ik het ook graag op brood, tosti’s, in een salade, op een toastje (check deze oude kaassalade van Geertje: hemels!) en over de […]

  Beantwoorden
 • Hoelang kun je dit bewaren?

  Beantwoorden
  • 2 dagen in een afgesloten bakje!

   Beantwoorden
 • Vandaag deze kaas salade gemaakt. Het overtrof mijn verwachtingen. Ik had de kaas in de keukenmachie grof geraspt. Het sausje is verrukkelijk. Met dit mengsel ga ik morgen voor mijn feestje gehalveerde kleine ‘snoep’ paprikaatjes vullen. Zonder vreemde kleur geur of smaakstoffen of Enummers. Dat wordt smullen! Dankjewel.

  Beantwoorden

Write a comment