recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #181. Chili con carne (Knorr)

Iedereen maakt chili con carne op zijn of haar eigen manier. Sommigen doen er wortel in en verse tomaten, een ander eet er het liefst ananas bij…zoveel variaties zoveel keuze! Knorr heeft een maaltijdmix in een zakje zitten voor chili con carne, met voornamelijk zetmeel, rookaroma, suiker en zout. Terwijl zelf maken leuk en heel makkelijk is!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 800 gram Hollandse bruine bonen of kidneybonen, uitgelekt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 prei, in dunne ringetjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 350 gram rundergehakt
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 3 eetlepels gezeefde tomaten
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • Halve theelepel chilipoeder of chilivlokken
  • 1 theelepel gember
  • 2 theelepels gerookt paprikapoeder
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel koriander
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Bak vervolgens het gehakt rul.

Voeg, wanneer het gehakt gaar is, de paprika en prei toe. Roerbak het een paar minuten en voeg de tomatenpuree toe.

Kruid het mengsel met de komijn, gember, paprikapoeder, chilipeper, oregano, koriander, peper en zout. Voeg nu de bonen toe gevolgd door de gezeefde tomaten, roer door en laat het mengsel met de deksel op de pan 10 minuten garen op laag vuur.

Serveer de chili con carne met bijvoorbeeld rijst of bloemkoolrijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 4-10 maart

De laatste week voordat mijn lieve peuter een echte kleuter wordt! Afgelopen week was fijn maar intensief. Zo had ik...

Sluiten