recept Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #179. Gevuld eitje salade (Johma)

Het vorige recept om de salade van Johma (kruidentuintje) na te maken was een groot succes. Inmiddels ben ik eigenaresse van een flink lijstje Joham salades en ‘gevuld eitje’ was de eerste. Ook die maak je zonder Johma, dus lekker vers, snel en zonder toevoegingen. En weet je wat leuk is? Hij is heel mager!

Wat heb je nodig voor 200 gram?

 • 3 hardgekookte eieren
 • 2 eetlepels kwark
 • 2 theelepels mosterd
 • Halve ui, gesnipperd
 • 2 theelepels kerrie
 • 1 theelepel kurkuma
 • 2 theelepels bieslook
 • 1 theelepel peterselie
 • 2 theelepels azijn
 • Zout naar smaak
 • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verhit boter of olie in een pannetje met de kerrie en fruit de ui een paar minuten. Haal de pan van het vuur en dep de uitjes droog.

Prak de hardgekookte eieren, roer de kwark en de mosterd erdoor en kruid het mengsel met kurkuma, bieslook, peterselie en zout. Voeg de azijn toe en als laatste de uitjes met kerrie. Roer door en serveer met toastjes, (stok)brood of een cracker. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (9)

 • Lijkt me heerlijk! Kip samba salade van de Lidl is ook zo lekker zou je die ook kunnen maken??

  Beantwoorden
  • Haha, ik had die Kip Samoerai salade ook al op haar lijstje laten zetten! Komt vast helemaal goed! 😉

   Beantwoorden
 • Kip kerrie Pikant van de Johma is echt mijn favoriet.
  Maar omdat wij een kleiner budget hebben sinds kort koop ik deze niet meer omdat johma toch best prijzig is.

  Dus zou heel gaaf zijn om die ook uit te schrijven!
  Groetjes

  Beantwoorden
 • ik heb hem gemaakt een hij was echt lekker!

  Beantwoorden
 • Vond het niet lekker, smaakte absoluut anders dan de Johma, de kurkuma is erg overheersend, daarom niet lekker, kun je weglaten, met wat kerrie en paprikapoeder lekkerder, en 1 lepel kwark en 1 lepel mayo

  Beantwoorden
  • Kurkuma kan inderdaad snel overheersen. Ook is een theelepel per huishouden behoorlijk verschillend.

   Beantwoorden
 • Wil dit graag eens proberen. Kun je ipv kwark ook crème fraiche gebruiken, of wordt het dan te zurig?

  Beantwoorden
  • Nee dat moet wel goed gaan denk ik!

   Beantwoorden
 • het droogdeppen van de uitjes doe je in de koekenpan of in een zeef voor het uitlekken?

  Beantwoorden

Write a comment