recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #178. Lasagne Tradizionale (Honig)

Alweer een lasagne? Jawel! Er zijn meerdere merken lasagne in de wereld van pakjes en zakjes. Zo gingen Knorr en Bertolli al voor op de blog. Maar er kwam een verzoek om de saus van Lasagne Tradizionale van Honig in een gezonder recept te gieten. De variant van Honig blijft namelijk een favoriet onder de lasagne-lovers. Of ik deze na wil maken? Dat doen we gewoon!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram rundergehakt
  • 175 gram lasagnebladen
  • 400 gram Italiaanse groenten (groentepakket)
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels uienpoeder
  • 2 theelepels peterselie
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels basilucum
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Halve theelepel foelie
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 300 gram gezeefde tomaten
  • 200 ml melk
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 2 handjes geraspte kaas
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak het gehakt rul. Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes.

Wanneer het gehakt rul is, kruid het dan met uienpoeder, oregano, peterselie, basilucum, majoraan, paprikapoeder, foelie, cayennepeper en peper en zout. Voeg nu de Italiaanse groenten toe met de tomaten en bak een paar minuten mee.

Giet de gezeefde tomaten erbij en laat het geheel met de deksel op de pan een paar minuten pruttelen.

Warm in de tussentijd in een pannetje twee eetlepels boter op en voeg de bloem toe. Bak de roux heel even en giet voorzichtig de melk erbij. Blijf roeren tot er een dikke saus ontstaat. Kruid de saus met nootmuskaat en haal hem van het vuur als de dikte naar wens is.

Bouw de lasagne op: begin en eindig met een laagje tomatensaus. Giet in het midden de bechamelsaus over een laag rode saus.

Eindig met de geraspte kaas en laat de lasagne in 30 minuten gaar en goudbruin worden. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al bijna 180 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Ga ik binnenkort maken. Ik maak dan meteen al een grotere hoeveelheid kruidenmix klaar: de hele riedel van uienpoeder tot en met zout. Lijkt me een blijver hier. Ton Beantwoorden
  • Nom nom nom! Dankjewel! Binnenkort maar eens gaan keuren dan! :-D <3 Dat zal vast smullen worden!! Liefs Beantwoorden
  • Vandaag voo4 de 2de keer gemaakt! Hij is heerlijk! Beantwoorden
  • […] kiest voor zijn favoriete maaltijd: lasagne. Ik maak hem eigenlijk altijd op dezelfde manier (zie hier het […] Beantwoorden

Write a comment