De gerechten zonder pakjes en zakjes gaan verder dan alleen de warme maaltijden. Zo kwam er een verzoek binnen om ‘Twents kruidentuintje van Johma’ na te maken. Dit schijnt heerlijk te zijn voor op een broodje, een toastje of als dip voor groenten. Maar zelf maken is heel makkelijk, ontzettend lekker en een stuk gezonder, aangezien er veel onnodige toevoegingen in zitten als conserveelmiddelen, suikers en zuurteregelaars.
Wat heb je nodig voor 100 gram?
- 100 gram crème fraîche of 100 gram magere kwark (voor de magere variant)
- 1/3 prei, fijngesneden
- 1/3 komkommer, fijngesneden en zonder zaadlijsten
- 2 theelepels peterselie
- 2 theelepels bieslook
- 2 theelepels fijne mosterd
- Halve theelepel dille
- 2 theelepels knoflookpoeder
- 1 theelepel honing
- Zout naar wens
- Sap van een halve citroen
- Klein scheutje azijn
Wat ga je doen?
Meng alle groenten, kruiden en de crème fraîche (of kwark) door elkaar. Serveer met toastjes, stokbrood of met rauwkost als dip. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 170 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Ooh lekker!! Nom nom!
Dan heb ik er ook nog voor je!
De Kip-Meloen salade van Johma! <3
De Kip Samoerai (Lidl) salade.
En de Bourgondische Rundvlees salade (AH ed)
Of die frisse Sellery ook van Johma!
Wij houden je wel bezig hoor! Hihi
Liefs!
Hahaha ze zijn opgeschreven!