Het is een heerlijke combinatie, tagliatelle met spinazie en zalm. Iglo heeft er een kant en klare maaltijd van, die je even in een pannetje opwarmt voor 8 minuten. Ik heb staan klokken en met dit recept maak je in 10 minuten hetzelfde, maar dan veel gezonder en lekkerder. Scheelt weer een pannetje zetmeel en zout!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
- 400 gram tagliatelle
- 4 moten zalm (vers of ontdooit uit de diepvries)
- 300 gram bladspinazie (vers)
- 250 ml kookroom
- 100 gram geraspte kaas
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Peper, zout
- Boter of olie
- 1 theelepel bloem
- Scheutje water
Wat ga je doen?
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit boter of olie in een grilpan of koekenpan en bak de zalm aan beide kanten gaar. Maal er wat peper en zout over.
Verhit boter of olie in een hapjespan of wok, fruit de ui met de knoflook aan en roerbak de spinazie een paar minuten. Giet vervolgens de kookroom erbij, voeg nog wat peper en zout toe en eindig met de geraspte kaas. Verwarm de saus enkele minuten tot alle kaas is gesmolten. Indien de saus nog wat te dun is, meng dan de bloem met wat water en giet het mengsel bij de saus. Verhit nog al roerend een paar minuten. Snijd de zalm in stukjes en roer deze voorzichtig door de saus.
Serveer de tagliatelle met de roomsaus en de zalm direct. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 170 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (5)
Ik vind zalm heerlijk, mijn man lust geen vis.. heb je tips ?
Je kunt prima kip gebruiken!
Hier nog een verzoekje! LIDL heeft ook een paar van zo’n soort eenpansgerechten uit de diepvries. Pannetje met paar eetlepels water, opwarmen en klaar! Graag de (Culinea) PAELLA (met rijst, kip, mosselen, garnalen & groenten).
Ik zet hem op het lijstje!
Wat was die zalm met tagliatelle heerlijk en makkelijk te maken! Echt super smakelijk! En het fijne is dat je het makkelijk kan aanpassen naar t aantal personen. Persoonlijk verdubbel ik wel de spinazie.