Soep zonder een pakje of zakje lijkt moeilijk. Want hoe maak je soep nu smakelijk? Nou, door verse tomaten en kruiden te gebruiken! In deze heerlijke tomatensoep zit weinig zout (maximaal een half bouillonblokje) en je kunt hem naar wens zelfs zoutloos maken. Zelfs dan is hij heerlijk! Geen Honig meer nodig…en dus ook geen smaakversterkers en suiker in je kommetje!
Wat heb je nodig voor 1,5 liter soep (4 kommen)?
- 5 rijpe tomaten, in blokjes gesneden
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 250 gram gezeefde tomaten
- 1 eetlepel gedroogde basilicum
- 3 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 ui, gesnipperd
- Handje fijngesneden selderij
- Peper, zout
- Half bouillonblokje (weglaten bij zoutarm dieet)
- 1 liter kokend water
- 300 gram gehaktballetjes (van rundergehakt, half om half of kipgehakt)
- 200 gram soepgroenten
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verwarm wat boter of olie in een pan en fruit de knoflook en de ui aan. Wanneer deze glazig zijn, voeg dan de tomaten toe en bak ze gaar. Voeg peper en basilicum toe evenals de tomatenpuree en de gezeefde tomaten. Pureer de saus glad met een staafmixer.
Kook de gehaktballetjes 10 minuten in een pan met kokend water. Schenk 1 liter kokend water bij de tomatensaus en voeg de gehaktballetjes toe aan de soep.
Voeg de soepgroenten toe met het halve bouillonblokje en voeg een handje selderij toe. Verhit de soep nog 5 minuten.
Serveer de soep als lunch of als avondmaaltijd met brood. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (2)
Ooh lekker soep! Staan de varianten : Koninginnen-, Minestrone- en Chinese Tomatensoep (nou is die van de chinees zelf natuurlijk het allerlekkerst!) ook al op je to-make-list? Ik blijf je in ieder geval gewoon nog steeds volgen! Al menig lekkers van jou site gemaakt ondertussen! 🙂 Liefs, Roxana
Wat leuk! Ja ik heb ze nu op mijn to make list gezet 😉 Dank je wel!