Random

Gerechten zonder pakjes en zakjes #171. Bami speciaal (Honig)

Bami spciaal, een gerecht waar nog vaak een pakje of zakje voor wordt gebruikt. Toch kun je met een aantal kruiden en specerijen ook een heerlijke bami speciaal op tafel zetten. Minder zout, geen suiker en lekker vers.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 16 mie nestjes
  • 400 gram kipfilet, in blokjes of reepjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 200 gram bamigroenten (prei, wortel, tauge, rode peper)
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel koriander
  • 2 theelepels uipoeder
  • 1 theelepel laos
  • 1 theelepel geraspte (verse) gember
  • Halve theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel komijnzaad
  • 2 theelepels kardemon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de nestjes mie volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de knoflook aan. Voeg de blokjes kipfilet toe en bak rondom bruin.

Kruid de blokjes kip met de paprikapoeder, kurkuma, koriander, uipoeder, laos, gember, cayennepeper, komijnzaad en kardemon. Bak kort mee en voeg alle groenten toe. Eindig met de sojasaus en roer door elkaar. Laat het geheel met de deksel op de pan vijf minuten op laag vuur garen.

Spoel de mie na het koken af met koud water en laat goed uitlekken. Meng de mie met de kip en de groenten in de wok/hapjespan. Verhit het geheel nog even en serveer direct. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (8)

  • Deze is heel welkom bij ons! We eten graag bami als snelle hap na een lange dag werken. Tot nu toe altijd met de mix voor bami speciaal maar nu ga ik dit proberen. Dankjewel!

    Beantwoorden
    • Leuk, ben heel benieuwd wat je er van vindt!

      Beantwoorden
      • Gisteren gemaakt nadat ik alle specerijen verzameld had. Heel erg lekker! De man zei dat het hetzelfde smaakte als uit het pakje. Jeee. Nu gelijk een kruidenmix ervan gemaakt zodat ik de volgende keer lekker snel klaar ben.

        Beantwoorden
  • Gisteren gemaakt. Wel de kipfilet vooraf gemarineerd in een mix van olijfolie, kecap manis en het kruidenmengsel. En nog wat sambal toegevoegd. Kinderen vonden het weer lekker

    Beantwoorden
  • Hallo Geertje,
    Helemaal enthousiast ben ik.
    Dus ga van alles proberen van je recepten.
    Nu mis ik er een die ik graag zou willen.
    Alleen hij is niet meer in de handel.
    Van Maggi het Hollands pannetje met vis , een soort van stoofpotje .
    Heb er al diverse geprobeerd , maar heb niet de smaak van maggi gevonden.
    Wie weet , kun jij er iets mee….
    Groet Truus

    Beantwoorden
    • Ik heb je verzoekje opgeschreven dank je wel!

      Beantwoorden
  • Hallo, wij zijn gewend om gekruid gehakt te eten in de bami. Wat kan ik dan weglaten? je beschrijft nl dat je de kip kruidt met alle kruiden die in het recept staan.
    Dat zou betekenen dat ik er geen kruiden doorheen hoef te doen.?

    Beantwoorden
  • […] Gerechten zonder pakjes en zakjes #171. Bami speciaal … […]

    Beantwoorden

Write a comment