Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #170. Spaghetti con funghi (Knorr)

Dacht je van Knorr alle zakjes te hebben gehad, blijken er nog ‘vergeten’ zakjes te zijn. Zoals deze spaghetti con funghi. Oftewel spaghetti met champignons. Het is een duur (en ongezond) grapje om een zakje van Knorr aan te schaffen, want je betaald alleen voor zetmeel, zout, suiker en een klein beetje kruiden.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram spaghetti
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.

Wanneer het gehakt gaar is, voeg dan de champignons en de tomatenblokjes toe gevolgd door alle kruiden. Eindig met een eetlepel sojasaus.

Voeg de gezeefde tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus met de deksel op de pan nog een paar minuten op laag vuur pruttelen.

Serveer de spaghetti con funghi eventueel nog met een frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Welke sojasaus gebruik je? Mogelijk heb je dat wel eens bij een recept vermeld, maar kan dat zo snel niet vinden. 😉 Er zijn nogal
    verschillende soorten begrijp ik.
    Groetjes, Hermieke

    Beantwoorden
    • Hay,
      Ik kook zelf veel aziatisch.
      Je hebt in principe 2 soorten (nodig).
      – Lichte sojasaus
      – Donkere sojasaus

      De lichte is zouter en niet erg donker tijdens het koken
      De donkere sojasaus is wat minder zout in vergelijking met, en maakt het eten ook wat donkerder.
      In principe word de lichte gebruikt tijdens koken, tenzij anders aangegeven. Althans dat is mijn ervaring =)

      Ik hoop dat je hier wat mee kunt 😀
      (P.s. ga naar de toko voor soja saus, vissaus, oestersaus enzu. Deze zijn vaak veel beter vind ik en ze kunnen je helpen met de goede soort . Er zijn namelijk heeel veel merken)

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Heimwee…Wat heb ik toch met vroeger?

Ik ben er dol op: programma' s van de laatste tijd waar men terug gaat in de tijd. Vooral de...

Sluiten