Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #170. Spaghetti con funghi (Knorr)

Dacht je van Knorr alle zakjes te hebben gehad, blijken er nog ‘vergeten’ zakjes te zijn. Zoals deze spaghetti con funghi. Oftewel spaghetti met champignons. Het is een duur (en ongezond) grapje om een zakje van Knorr aan te schaffen, want je betaald alleen voor zetmeel, zout, suiker en een klein beetje kruiden.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 350 gram spaghetti
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 3 tomaten, in blokjes
  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 2 theelepels tijm
  • 1 theelepel basilicum
  • 1 eetlepel sojasaus
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit in een hapjespan wat boter of olie en fruit de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak deze rul.

Wanneer het gehakt gaar is, voeg dan de champignons en de tomatenblokjes toe gevolgd door alle kruiden. Eindig met een eetlepel sojasaus.

Voeg de gezeefde tomaten toe en breng het geheel aan de kook. Laat de saus met de deksel op de pan nog een paar minuten op laag vuur pruttelen.

Serveer de spaghetti con funghi eventueel nog met een frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (6)

  • Welke sojasaus gebruik je? Mogelijk heb je dat wel eens bij een recept vermeld, maar kan dat zo snel niet vinden. 😉 Er zijn nogal
    verschillende soorten begrijp ik.
    Groetjes, Hermieke

    Beantwoorden
    • Hay,
      Ik kook zelf veel aziatisch.
      Je hebt in principe 2 soorten (nodig).
      – Lichte sojasaus
      – Donkere sojasaus

      De lichte is zouter en niet erg donker tijdens het koken
      De donkere sojasaus is wat minder zout in vergelijking met, en maakt het eten ook wat donkerder.
      In principe word de lichte gebruikt tijdens koken, tenzij anders aangegeven. Althans dat is mijn ervaring =)

      Ik hoop dat je hier wat mee kunt 😀
      (P.s. ga naar de toko voor soja saus, vissaus, oestersaus enzu. Deze zijn vaak veel beter vind ik en ze kunnen je helpen met de goede soort . Er zijn namelijk heeel veel merken)

      Beantwoorden
  • ik heb nu pas je site ontdekt!!!!! in 1 woord WAUW!!!!!
    spaghetti con funghi is mijn favoriet dus heeeeeeel gauw proberen!!!
    ik heb een eigen faceboek groep vriezer maaltijden ,mag ik af en toe een recept delen als ik het zelf gemaakt heb maar wel met bronvermelding naar jou site

    Beantwoorden
    • Hey wat lief! En natuurlijk mag dat, dank je wel!

      Beantwoorden
  • Wat was dit super lekker zeg! Dit gaan we zeker vaker eten. Bedankt voor je recepten, ga er steeds meer gebruik van maken. Zoveel lekkerder als de zakjes en pakjes!

    Beantwoorden
  • Wat een geniaal idee dit! Ik heb dit zelf ook een paar keer geprobeerd, maar nog niet geslaagd. Ik ga deze zeker proberen, vooral ook omdat het originele zakje uit het assortiment is. Ik ben zeker geen fan van koken met zakjes, maar de originele Knorr con Funghi was mijn geheime wapen voor een super Bolognese. Werkt heel goed, als je ‘m maar lang genoeg laat pruttelen en er voldoende ander spul bij doet (bleekselderij, wortel, etc) Ik ben heeel benieuwd hoe deze smaakt. Soja zou weleens het verschil kunnen maken met mijn ‘mislukte’ probeersel. Gebruik je soja of ketjap? Dat maakt qua smaak nogal wat uit namelijk

    Beantwoorden

Write a comment