Een verzoekje die meteen voor een nieuwe uitdaging zorgde: of ik de Thaise sweet basil saus van Albert Heijn Excellent na wilde maken. Een zoete, licht pittige woksaus met een twist van basilicum. Een gezondere variant is van belang, want de saus bevat per 100 ml (3/4 zakje) bijna de dagelijkse max aan zout en maar liefst 43 gram suikers. Ja, dat lees je goed…
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
- 400 gram vlees of vis naar keuze, in blokjes (bijvoorbeeld kip, biefstuk of zalm)
- 200 gram Chinese of Thaise wokgroenten
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 eetlepel honing
- 1 theelepel rode chilipeper
- 1 eetlepel basilicum (vers of gedroogd)
- 2 theelepels uienpoeder
- Peper en eventueel zout
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Meng het vlees of de vis met de knoflook, sojasaus, honing, chilipeper, basilicum, uienpoeder, peper en eventueel zout. Laat het minstens 30 minuten intrekken.
Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en bak het gemarineerde vlees/vis goudbruin en gaar. Voeg de wokgroenten toe en roerbak nog een paar minuten mee. Klaar is je wokgerecht met homemade Thaise sweet basil saus!
Heerlijk met (gebakken) rijst, noedels of mie. Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?