Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #166. Snelle, verse Heksenkaas.

Ben jij er ook zo dol op? Op Heksenkaas? Lekker voor op een broodje of als dip voor bij de borrel. Maar naast dat het behoorlijk prijzig is, zit de originele Heksenkaas (Heks’nkaas) vol onnodige toevoegingen zoals zout, zoetstoffen en conserveermiddelen. Je maakt hem gelukkig in een handomdraai zelf!

Wat heb je nodig voor 200 gram?

  • 200 gram hüttekase (verse roomkaas)
  • Handje fijngesneden prei
  • 2 theelepels bieslook
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Sap van een halve citroen
  • Handje peterselie, fijngesneden
  • Peper en zout

Wat ga je doen?

Prak de hüttekase met een vork door elkaar, om de dikkere stukjes glad te maken. Meng de verse roomkaas met de prei, bieslook, knoflookpoeder, het sap van een halve citroen, peper en zout en de peterselie. Klaar om te smeren of te dippen, eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Write a comment