recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #164. Duyvis dipsauzen deel 2

5
(2)

Eind november deelde ik de easy recepten om vier dipsauzen van Duyvis na te maken, namelijk de Fiesta, Festival, Fantasia en Aioli (klik hier). Er kwamen meteen verzoekjes binnen om ook de andere smaken te maken, zoals de pate royal. Deze en nog meer smaken maak je gewoon heel makkelijk zelf!

Ik gebruikte voor de dipsausjes een basis van yoghurt mayonaise (mager), maar je kunt prima magere kwark of Griekse yoghurt gebruiken!

Bourguignonne

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 1 eetlepel rode wijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel uienpoeder

Wat ga je doen?

Meng de mayonaise en de kruiden door elkaar.

Cocktail

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels yoghurt mayonaise
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 eetlepel tomaat (in hele kleine blokjes gesneden)
  • 1 theelepel uienpoeder
  • snufje zout
  • 1 theelepel honing

Wat ga je doen?

Meng de mayonaise en de kruiden door elkaar.

Carnaval

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels milde kerrie
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • Snufje zout

Wat ga je doen?

Meng de mayonaise en de kruiden door elkaar.

Pate royal

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pate of smeerworst
  • 1 theelepel uienpoeder
  • Snufje zout en peper

Wat ga je doen?

Meng de mayonaise met de pate en de kruiden door elkaar.

Madras

Wat heb je nodig?

  • 3 eetlepels mayonaise
  • 2 theelepels (pittige) kerrie
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • snufje zout

Wat ga je doen?

Meng de mayonaise met de kruiden door elkaar.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 2

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • GAAF Dat deze keer Carnaval erbij staat !!!
    Heel erg bedankt en veel succes verde, ik blijf je volgen !

    Beantwoorden
    • Graag gedaan hoor!

      Beantwoorden
    • Dank je, de paté royal is heerlijk!
      Nu vond ik de bacon altijd het lekkerst, maar die heeft Duyvis er uitgehaald🙁
      Zou je daar het recept ook van uit kunnen schrijven aub?
      Alvast bedankt!

      Beantwoorden
      • Opgeschreven!!

        Beantwoorden
        • Echt? Super!
          Ik kan het alleen niet vinden😬

          Beantwoorden
          • Nee dat kan kloppen, want ik heb hem opgeschreven om nog te maken 😏

        • Oeps………..,sorry🤣

          Beantwoorden
  • Ben heel nieuwsgierig, de vorige keer de andere smaken geprobeerd, waren lekker, maar die hierboven waren bij mij favoriet!

    Beantwoorden
  • Ik ben jaren geleden naar Afrika verhuisd. En inmiddels door mijn voorraad Duijvis heen, en ben zo blij met je recepten! Het gourmetstel is gelijk weer uit het stof gehaald. Hartstikke bedankt.

    Beantwoorden
    • Ah zo leuk om te horen! Graag gedaan!

      Beantwoorden
  • Hoi een vraag ik maakte de cocktail. Maar die was toch wat anders welke paprikapoeder gebruik je?? Had nu de gewone en ipv tomatenblokjes klein beetje ketchup.
    Groetjes marlinda

    Beantwoorden

Write a comment