recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #162. Macaroni stroganoff (Honig)

Macaroni at ik voornamelijk met gehakt en tomatensaus of met een kaassaus, maar nooit had ik een saus met stroganoff bij de macaroni gegeten. Zonde eigenlijk, want het is hartstikke lekker! Honig heeft een pakje om de stroganoff saus te maken, maar met dit recept maak je hem lekker zelf.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram elleboogjes macaroni
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 400 gram Provencaalse wokgroenten
  • 100 gram gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels gember
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak vervolgens het gehakt rul en gaar. Voeg de groenten toe, roer goed door en bak kort mee. Meng de kruiden met het gehakt-groentenmengsel en eindig met de gezeefde tomaten. Laat het geheel met een deksel op de pan een paar minuutjes pruttelen.

Meng het mengsel met de macaroni en verhit het geheel nog heel even. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (4)

  • Beste Geertje,

    Wat moet ik met dat laurierblaadje doen?

    Groetjes,
    Fleur

    Beantwoorden
    • Hi Fleur. Samen met de rest van de kruiden! Wel voor het opdienen het blaadje er uit halen. Groetjes Geertje

      Beantwoorden
  • Hallo Geertje,

    Zou je het laurierblaadje ook kunnen vervangen door een halve theelepel gemalen laurier?

    Groetjes,

    Henk

    Beantwoorden
    • Hi Henk, ja dat kan! Ik zou wel een klein half theelepeltje doen (beter iets te weinig dan overheersend)

      Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 7-13 januari

Een weekoverzicht met veel lekker en bijzonder eten, nostalgie van de markt, het gewone leven dat weer begint en nog...

Sluiten