recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #162. Macaroni stroganoff (Honig)

5
(4)

Macaroni at ik voornamelijk met gehakt en tomatensaus of met een kaassaus, maar nooit had ik een saus met stroganoff bij de macaroni gegeten. Zonde eigenlijk, want het is hartstikke lekker! Honig heeft een pakje om de stroganoff saus te maken, maar met dit recept maak je hem lekker zelf.

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 300 gram elleboogjes macaroni
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 250 gram champignons, in plakjes
  • 400 gram Provencaalse wokgroenten
  • 100 gram gezeefde tomaten
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 theelepels gember
  • 2 theelepels gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel tijm
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 1 laurierblaadje
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de macaroni gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook aan en bak vervolgens het gehakt rul en gaar. Voeg de groenten toe, roer goed door en bak kort mee. Meng de kruiden met het gehakt-groentenmengsel en eindig met de gezeefde tomaten. Laat het geheel met een deksel op de pan een paar minuutjes pruttelen.

Meng het mengsel met de macaroni en verhit het geheel nog heel even. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 160 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering 5 / 5. 4

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 34 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (11)

  • Beste Geertje,

    Wat moet ik met dat laurierblaadje doen?

    Groetjes,
    Fleur

    Beantwoorden
    • Hi Fleur. Samen met de rest van de kruiden! Wel voor het opdienen het blaadje er uit halen. Groetjes Geertje

      Beantwoorden
  • Hallo Geertje,

    Zou je het laurierblaadje ook kunnen vervangen door een halve theelepel gemalen laurier?

    Groetjes,

    Henk

    Beantwoorden
    • Hi Henk, ja dat kan! Ik zou wel een klein half theelepeltje doen (beter iets te weinig dan overheersend)

      Beantwoorden
  • Hey Geertje,
    Ik heb vanavond de macaroni stroganoff gemaakt maar hij brandde mijn …..uit. Nu heb ik in een ander kookboek gelezen dan 1 theelepel 5 gram is..Bij de paprikapoeder vond ik 10 gram al veel dus ik heb alles maar gehalveerd maar vond nog steeds dat ik een aardige hoeveelheid kruiden had. En vlgs mij was 2.5 gr chilipoeder dus echt teveel van het goede. Wat hou jij aan voor ‘theelepel’ of gebruik jij echt een theelepel? grtzzz Diana

    Beantwoorden
  • Hoi Geertje,
    Ik heb gisteren de macaroni stroganoff gemaakt maar hij was iets/veel te pittig…. nou zit t denk ik in de ‘theeelepel’..Ik heb gelezen dat dat 5 gram is maar bij de paprikapoeder vond ik 10 gram een hele berg, dus heb ik alles maar gehalveerd..Maar ik denk toch dat dan 2,5ge chilipoeder echt teveel was. Wat gebruik jij als een theelepel? Een bepaald gewicht of echt een theelepe, maar daar heb je ook zoveel verschillen in? Ben benieuwd!
    Grtzz Diana

    Beantwoorden
    • Hi! Oeps! Dat overkomt mij ook weleens.
      Theelepels zijn per huishouden natuurlijk verschillend (qua formaat en qua wat mensen als theelepel zien). Met name bij cayennepeper of chillipoeder maakt dat veel verschil.
      Nou zijn wij ook flink wat pit gewend, dus misschien dat dat ook mee telt.
      Volgende keer halveren of een snufje toevoegen dan moet het goedkomen!

      Beantwoorden
    • Oh en als theelepel gebruik ik een klein theelepeltje zonder ‘bergje’ er op. Maar ook steeds vaker gewoon uit de hand.
      Omdat ‘op gevoel en uit de hand’ in een recept moeilijk is, staat het vaak in theelepels.
      Met de meeste kruiden spreekt het niet zo nauw, maar met pittige kruiden inderdaad wel!

      Beantwoorden
  • zou een scheutje wodka erbij in ook kunnen, omdat ik op de koks school geleerd heb om er wodka in de doen en dat aan te steken en het afblus met kookroom.

    Beantwoorden
    • Ja dat kan zeker, gewoon proberen heerlijk!

      Beantwoorden
  • Wow…. deze is echt heeel pittig 😭

    Beantwoorden

Write a comment

Lees vorig bericht:
Photodiary. Memory Lane 7-13 januari

Een weekoverzicht met veel lekker en bijzonder eten, nostalgie van de markt, het gewone leven dat weer begint en nog...

Sluiten