Vegetarisch Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #157. Dagje geen vlees Marokkaans pompoen stoofpotje met zwarte bonen (Maggi).

Pompoen en zwarte bonen, twee dingen die ik niet vaak eet. Maar waarom eigenlijk niet? Ik heb werkelijk geen idee, want allebei is het hartstikke lekker en gezond. Ze zitten ook in het Marokkaans stoofpotje van Maggi, een vegetarisch gerecht vol groenten en smaak. Maar ook zonder Maggi zet je hem in no time op tafel. Het was hier een enorme hit!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 400 gram pompoen (in blokjes)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blik zwarte bonen (225 gram)
  • 1 rode paprika,
  • 75 gram rozijnen
  • 1 teentje knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 250 gram couscous
  • 2 theelepels Ras el Hanout (kruiden)
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • Snufje kaneel
  • Peper en zout
  • 2 theelepels verse koriander
  • 2 eetlepels magere kwark
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Maak de couscous klaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Voeg de blokjes paprika en pompoen toe en bak rondom glazig en bruin. Voeg de Ras el hanout, komijn, paprikapoeder, cayennepeper, kaneel, peper en zout toe en bak kort mee. Giet de tomatenblokjes bij de groenten en voeg ook de rozijnen toe. Laat het gerecht met de deksel op de pan op laag vuur stoven, totdat de pompoen goed zacht is.

Voeg op het laatst de zwarte bonen toe en verhit het geheel nog een paar minuten.

Meng wat kwark met verse koriander en serveer dat bij het stoofpotje met de couscous. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op FacebookTwitterInstagram en Bloglovin?

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 39 jaar, levensgenieter, mama en chronisch ziek. Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

  • Zeer mooie site
    Zal het zeker zo bereiden!

    Beantwoorden
  • Mooie site.
    Zeer interessant!

    Beantwoorden
  • Heerlijk recept, ik doe er vaak kipfilet bij dan is het geen dagje zonder vlees maar wel een heerlijk recept.

    Beantwoorden
  • Lekker! Alleen, waarom Ras El hanout als je al die kruiden en specerijen ook gewoon los kunt toevoegen?

    Beantwoorden
    • Omdat het een heerlijk kruidenmengsel is in de juiste verhoudingen. En alle kruiden los een duur grapje kan zijn voor sommige mensen.
      Maar je bent natuurlijk vrij om alles los toe te voegen als je dat wil.

      Beantwoorden
  • Hoe lang laat je de pompoen koken?

    Beantwoorden
  • Hoi hoi, ik ben de hele week al recepten aan het maken van jouw lijst! Echt geweldig om zonder pakjes en zakjes te koken, voelt al gelijk een stuk gezonder en het is ook leerzaam 🙂 Deze was ook weer super geslaagd, alleen de cayenne was ons iets te heftig haha 😉
    Groetjes uit Haarlem!

    Beantwoorden

Write a comment