recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #154. Ovenschotel zuurkool-crème fraîche met gehakt (Maggi)

Al jaren maak ik mijn eigen variant van de zuurkoolschotel, namelijk met kerrie, gehakt, aardappelpuree en paprika. Maar Maggi schijnt ook een pakje te hebben voor een ovenschotel met zuurkool, gehakt, aardappelschijfjes en crème fraîche. Een verrassende combinatie die je ook prima zonder Maggi kunt maken!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram zuurkool
  • 800 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 200 ml crème fraîche
  • 1 ei
  • 400 gram rundergehakt
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 200 ml water
  • 100 gram geraspte kaas
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel bieslook
  • 2 theelepels kurkuma
  • Peper
  • Boter of olie
  • Ovenschaal

Wat ga je doen?

Kook de zuurkool voor volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet goed af. Indien je geen voorgekookte aardappelschijfjes gebruikt: kook de aardappelschijfjes 5 minuten voor.

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 200 graden.

Verhit boter of olie in een hapjespan, fruit de knoflook en de ui en bak het gehakt rul. Kruid het gehakt met peper.

Beleg de bodem van de ovenschaal met de helft van de aardappelschijfjes. Leg daarboven het gehakt en vervolgens de uitgelekte zuurkool.

Bedek de bovenkant met de andere helft van de aardappelschijfjes.

Meng in een kom de crème fraîche met een ei en het water. Voeg vervolgens de kruiden en de kaas toe en kluts het geheel goed door elkaar.

Giet 3/4 van het mengsel over de ovenschotel en wacht even tot het naar beneden zakt. Giet vervolgens de rest erover. Verdeel eventueel nog wat geraspte kaas over de ovenschotel. Bak de zuurkoolschotel in 30 minuten goudbruin. Eet smakelijk!

 

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoe vond je dit recept of artikel?

Geef 1 tot 5 sterren!

Gemiddelde waardering / 5.

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 33 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (3)

  • Heerlijk! Dat ziet er lekker uit. Ik sla het recept op! Beantwoorden
  • Ziet er heerlijk uit ? Beantwoorden
  • Dag Geertje, zou dit recept ook zonder ei kunnen? Of zou ik iets kunnen vervangen? Mijn man is allergisch voor ei namelijk Beantwoorden

Write a comment