recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #153. Pikante goulash (Knorr)

Goulash, een gerecht die je het liefst zo lang mogelijk laat pruttelen en waar je heerlijk veel groenten in kunt verstoppen. Knorr heeft een zakje in het assortiment om pikante goulash te maken. Poeder bij het vlees, wat water erbij en klaar! Maar of dat nou lekker is?

Wat heb je nodig voor 3-4 personen?

  • 500 gram runderlappen
  • 1 rode paprika
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • Halve theelepel karwijzaad
  • Halve theelepel nootmuskaat
  • 1 theelepel tijm
  • 1 laurierblaadje
  • 150 ml kokend water
  • Peper, zout
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Snijd de runderlappen in reepjes of blokjes. Verhit flink wat boter of olie in een braadpan en fruit de ui met de knoflook aan.

Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Kruid het vlees met de kruiden, leg het laurierblaadje er tussen en lepel de inhoud van het blikje tomatenpuree bij het vlees. Roer door en bak het een minuutje. Voeg nu ongeveer 150 ml kokend water toe en roer tot er een gladde saus ontstaat. Doe de deksel op de pan en laat het vlees op laag vuur minimaal 2 uur sudderen. Schep regelmatig om en check of er wat water bij moet.

Serveer de pikante goulash met aardappels, aardappelpuree of rijst. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (2)

  • Ik ben het lekkere recept aan het maken, maar wanneer moet de paprika er in?

    Beantwoorden
    • Hey dat ontbreekt inderdaad, ik wijzig het meteen!
      Het mag halverwege het sudderen er bij in blokjes!

      Beantwoorden

Write a comment