recept Zonder pakjes en zakjes

Gerechten zonder pakjes en zakjes #152. Italiaanse kruidensaus (Honig)

De Italiaanse kruidensaus van Honig….een basissaus die je voor verschillende pasta’ s kunt gebruiken. Wat er zoal in zit? Naast de verwachte kruiden flink wat suiker, zout, kleurstoffen en drie soorten smaakversterkers. Lekker zelf maken, want dat is hartstikke makkelijk!

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 500 gram gezeefde tomaten
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 150 gram cherrytomaten
  • 350 gram rundergehakt, kipfilet of kipgehakt
  • 200 gram Italiaanse wokgroenten
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 eetlepels verse of gedroogde basilicum
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel majoraan
  • 1 theelepel lavas
  • 1 theelepel salie
  • Peper en zout
  • 300 gram spaghetti of andere pasta
  • Boter of olie

Wat ga je doen?

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Verhit boter of olie in een wok of hapjespan en fruit de ui met de knoflook aan. Bak het gehakt (rul of balletjes) of de blokjes kip rondom bruin. Voeg de cherrytomaten toe en bak een paar minuten mee. Lepel het blikje tomatenpuree uit en bak kort mee. Voeg nu de Italiaanse groenten, de paprika en de kruiden toe, gevolgd door de gezeefde tomaten. Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de Italiaanse kruidensaus met de pasta en eventueel met een frisse salade. Eet smakelijk!

Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.

Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?

Print Friendly, PDF & Email

Hoi! Welkom op Lifesabout.nl. Mijn naam is Geertje. 35 jaar, levensgenieter, mama en vrouw van... Schrijven is mijn passie en dat doe ik graag over alles wat mij een gelukkig en mooi mens maakt. Denk aan health, lifestyle, moeder zijn, fashion, uiterlijk en koken. Maar ik stel mij ook kwetsbaar op en schrijf over mijn leven als hartpatiënt. Dagelijks vind je hier vooral veel positiviteit en neem ik je mee naar wat mij zoal bezighoudt. Enjoy!

Comments (7)

  • Hallo Geertje,

    Is er ook een alternatief om de Lavas te vervangen?

    Met vriendelijke groet,

    Richard

    Beantwoorden
    • Hi! Jazeker, ik gebruik zelf vaak selderij in plaats van lavas (maggiplant). Is makkelijk te verkrijgen bij de supermarkt!

      Beantwoorden
  • Hoi Geertje,

    Ik heb dit recept vorige week gemaakt en het was erg lekker! Alleen ook heel erg scherp.. Komt dit door de cayennepeper? Kan ik deze weglaten, of is minder al voldoende?
    Groetjes, Chantal

    Beantwoorden
  • Mogen de majoraan en salie ook gedroogd zijn (uit een potje?).
    Ik heb Lavas gekregen van een collega en zelf gedroogd.
    Dan ga ik namelijk een kruidenpotje maken met al deze kruiden, dan wordt het makkelijker om de kruidensaus te maken 🙂

    Beantwoorden
    • Jazeker geen probleem!

      Beantwoorden
  • Hoeveel calorieën zitten er in de saus?

    Beantwoorden
    • Geen idee ik tel ze niet 😀

      Beantwoorden

Write a comment