Een dagje geen vlees bevalt ons prima. Gemiddeld eten we 1 a 2 keer per week vegetarisch. Maggi speelt ook in op de groeiende markt van flexitariërs en kwam met verschillende gerechten zonder vlees. Een tijdje terug was de Mexicaanse groentepan aan de beurt, vandaag is de eer aan de Indiase curry met linzen.
Wat heb je nodig voor 2-3 personen?
- 200 gram linzen (wel gegaard, Hak bijvoorbeeld)
- 100 gram wortels, in plakjes
- Halve bloemkool, in kleine roosjes
- 200 ml kokosmelk
- 2 tenen knoflook, fijngesneden
- 3 bosuitjes, gesneden
- 1 eetlepel kerrie
- 1 theelepel gemalen komijnzaad
- Halve theelepel cayennepeper
- Snufje kaneel
- Snufje kruidnagel
- Halve theelepel anijs
- 1 theelepel koriander
- Peper en zout
- 1 limoen of citroen
- Boter of olie
Wat ga je doen?
Verhit boter of olie in een hapjespan en fruit de knoflook en de bosuitjes met de kerrie aan. Roerbak vervolgens de roosjes bloemkool en de plakjes wortel een paar minuten.
Kruid de groenten met de komijnzaad, cayennepeper, kaneel, kruidnagel, anijs, koriander, peper en zout. Roer door en schenk de kokosmelk erbij.
Laat het geheel 5-10 minuten met de deksel op de pan langzaam pruttelen. Schep af en toe om.
Zet het vuur helemaal laag en voeg de linzen toe. Verwarm het geheel nog een paar minuten. Serveer de linzencurry met een partje citroen of limoen en knijp het sap uit over de curry voor je gaat eten.
Je kunt deze Indiase linzencurry eten met bijvoorbeeld rijst, maar het is ook heel lekker met naanbrood of stokbrood!
Eet smakelijk!
Benieuwd naar alle andere recepten zonder pakjes en zakjes? Het zijn er al meer dan 150 en je vindt ze hier! En heb je een verzoek voor een recept? Mail mij dan gerust of stuur via Facebook of Instagram een berichtje.
Volg je mij al op Facebook, Twitter, Instagram en Bloglovin?
Comments (3)
Jummie! Dit gaat op mijn boodschappenbriefje voor komende week..
Het was gisteravond weer smullen! Erg lekker!
Dat was superlekker!